Jakie ustawienia Routera.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bmw5256
Początkujący użytkownik forum

Jakie ustawienia Routera.

Post autor: bmw5256 »

Witam,
Mam pewien problem. Chciałem zrobić aby router Mititar działał w trybie Universal Repeater.
W Minitar ustawiłem wszystko jak ma być. Tylko problem jest w tym że TP-LINK jest zabezpieczony hasłem ( które znam) i dlatego Minitar nie wysyła internetu ( nie ma w nim możliwości wpisania hasła ). A teraz moje pytanie: Jak zrobić aby TP-LINK do Minitara wysłał internet bez potrzeby hasła ( ale tylko do niego bo nie chce aby ktoś kradł mi neta ) ?
liske1
Stały użytkownik forum

Re: Jakie ustawienia Routera.

Post autor: liske1 »

Nie da się zrobić tak aby TP-Link dawał bez hasła tylko temu urządzeniowi da się jedynie dać filtrowanie po MAC i bez hasła sieć ale spisać wszystkie urządzenia które z tej sieci korzystają i tylko one wtedy mają dostęp (to jest mało bezpieczne ale bezpieczniejsze niżeli byłoby całkowicie bez niczego)
bmw5256
Początkujący użytkownik forum

Post autor: bmw5256 »

Czyli nie da się tak żeby Minitar mógł powielać sygnał bez wymaganego hasła. Na pewno nie ma żadnego sposobu aby ,np. ustawić w routerze że dane urządzenie może się łączyć bez hasła.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

bmw5256 pisze:Na pewno nie ma żadnego sposobu aby
Nie ma w tej klasie sprzęcie.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ