Odblokowywanie portów na OvisLink

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kamilos
Początkujący użytkownik forum

Odblokowywanie portów na OvisLink

Post autor: kamilos »

Witam. Mam router AirLive OvisLink WL-5460AP v2 i nie wiem jak mogę odblokować porty (w ustawieniach WISP). Czy ktoś mógłby dać jakieś info lub screena jak to zrobić? Dodam, że mam internet radiowy (przez antenę) i chciałbym spytać czy jeśli odblokuję sobie porty to w danej grze będę mógł stawiać hosta? Dzięki z góry. Pozdrawiam Kamil.
yogi

Re: Odblokowywanie portów na OvisLink

Post autor: yogi »

witam

tez mam taki sam problem
przyłanczam sie do prosby
:(

pozdrawiam
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: morion »

pewnie masz tego ovisa ustawionego w trybie klienckim, tzn sluzy ci on do odbioru sygnału radiowego od twojego ISP, w takim przypadku odblokowywanie portów na twoim cudownym sprzęcie nic nie da bo porty musi odblokować twój dostawca :)
jutro to dzis... tyle że jutro :)
yogi

Post autor: yogi »

wczesniej mialem karte radiowa dlinka dwl 520+ (komp stacionarny)i nie bylo problemów łaczyl sie przez emule itp ,lecz chcialem jeszcze podłaczyc laptop i kupiłem ap ovisa ktorego ustawilem na ap tryb wisp dla dzielenia netu na 2 kompy a za AP przez karty sieciowe lan
a i oczywiscie musiałem przypisac mac karty bezprzewodowej do tego apka.
kamilos ,co mam zrobic z tym fantem jak te porty odblokowac ?jest jakis sposób?

w niedlugim czasie bede chcial podpiac do tego apka router linksys zeby miec neta bezprzewodowo -czy to cos zmieni?w sprawie tego p2p?

prosze o pomoc
jestem zdesperowany :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

plizzzzzz
ODPOWIEDZ