[OFP] Orange Free a CDMA

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bocian
Stały użytkownik forum

[OFP] Orange Free a CDMA

Post autor: bocian »

Witam jeszcze kilka dni bd mial Oragne freedom pro z limitem 6gb, i mialem zamiar zmienic go na plus-internet (dzialaja na nadajnikach nordisku) poniewaz daja 12gb limitu za 50zł czyli 2 razy tyle co dotychczas mialem, ale ostatnio przegladałem stronkę orange i zauważyłem ze kupujac orange free moge korzystac z technologii cdma , czy to dziala dosłownie identycznie jak Orange freedom pro?? Jeśli tak to wziałbym sobie za 50zł 15gb bez modemu i darmowe noce, poniewaz posiadam Router do CDMA MV410r. Do nadajnikow orange i nordisk mam z moje wiedzy okolo 8-10km po lini prostej tj Wyszogród, na orange osiagam zasieg 83-86 dB czy jest sens zakladac antene zewnetrzna czy odczuje jakas roznice?
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Re: [OFP] Orange Free a CDMA

Post autor: jarek999 »

Działa identycznie, z tym że przy podpisywaniu umowy musisz poprosić o uniwersalną kartę SIM/RUIM do autoryzacji usługi CDMA. Co do poziomu sygnału-jeżeli jest stabilny to antena zewnętrzna wiele nie wniesie, jeżeli nie ma stabilności to wskazana antena zewnętrzna. ;)
jareq
bocian
Stały użytkownik forum

Re: [OFP] Orange Free a CDMA

Post autor: bocian »

aha dziekuje za porady , to troche dziwne ze strony orange, ze biorac sam cdma mam znacznie slabsze warunki niz biorac orange free gdzie moge korzystac i z 3g i cdma mam kilka razy wiecej limitu i jeszcze szczesliwe godziny . Mam jeszcze pytanie lekko odbiegajace od tematu czy to wina routera czy sieci ze czasem podczas korzystania z interentu wylacza sie lampka connect, zrywa polaczenie , ale zasieg sieci jest, musze wtedy ze 2 razy wylaczyc modem i jest juz spoko, nie jest to regularne raz wylaczy sie tak z 3 razy w ciagu godziny a potem np przez 2 tyg wcale ale to nie jest regula. co to moze byc?
ODPOWIEDZ