Huawei E3131-S2

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
localhost
Początkujący użytkownik forum

Huawei E3131-S2

Post autor: localhost »

Witam,

jakiś czas temu kupiłem w Playu w/w modem. Mam jednak problem z podłączeniem się do sieci. O ile sam sprzęt jest wykrywany to po połączeniu z siecią download i upload jest stabilny i wynosi 0 kbps. Czyli połączenie jest tylko transferu brak.

Urządzenie przetestowałem na 3 komputerach każdy z inną wersją Win7 (Starter 32bit, Professinal 64bit, Enterprise 64bit), wszystkie w języku angielskim przy użyciu dwóch różnych kart sim. Uznałem, że problem tkwi w modemie, jednak serwis się ich nie dopatrzył.

Sprawdziłem 2 inne modemy z takim samym rezultatem.
A na domiar złego modem który działa u znajomego na Win7 nie działa u mnie.

Próbowałem następujących rzeczy:
- Wielokrotny reinstall sterowników/aplikacji od Play
- Instalacja sterowników bezpośrednio od producenta, łączenie przez oprogramowanie systemowe
- Usuwanie urządzenia z managera urządzeń, ponowna instalacja
- Czyszczenie połączeń sieciowych, usuwanie informacji o zapamiętanych sieciach play.

Nie mam bladego pojęcia co może być problemem. Inne modemy działają dobrze tylko ten jakoś się uparł.

Co mogę zrobić więcej? Nic nie przychodzi mi do głowy.

Z góry wielkie dzięki ;)
Awatar użytkownika
kris_kjk
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Huawei E3131-S2

Post autor: kris_kjk »

Wyłącz na chwilę firewalle, antywirusy itp., sprawdź czy karta SIM jest aktywna, doładowana, spróbuj na innym porcie USB.
ODPOWIEDZ