Witam, wiem że temat ten był wałkowany ale jakoś czytam, i nigdzie nie mogę znaleźć dosyć sensownej odpowiedzi. Kolega ma Livebox 1.1 i neostrade w budynku A. Internet z samego livboxa ma w budynku B ale na samym parterze u góry już nie. W budynku B ma na parterze ponieważ ma antene bezpośrednio wkreconą w kasrte wifi - antena panelowa na zewnątrz. I teraz co zrobić żeby sieć w budynku B była w całym domu. Zaznaczam że livbox musi zostac bo jest przez niego telefon internetowy. Myślałem o dwóch Access Pointrach i dodatkowych antenach - ale jakich jak moglibyście polecić - i jak zestawić to połaczenie? Myślałem o stworzeniu mostu czyli livebox podpiety do niego AP+antena dookólna i w budynku B też AP +antena - tryb bridge. Czy coś jeszcze bedzie potrzebne. Prosze o pomoc w tej sprawie. DODAM ŻE BUDYNKI SIĘ WIDZĄ I NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU Z JAKIMIŚ PRZESZKODAMI
Na samym dole internet z tej anteny wkreconej w karte to jest praktycznie max wszystkie kreski. Sytuacja pogarsza się na górze gdzie go nie ma wcale. Czyli co dwa access pointy w trybie brige załatwią sprawę czy coś jeszcze muszę kupic?
Aha nie ma możliwości ciągnięcia kabelka ponieważ droga jest jakaś zabytkowa i ruszyć jej nie można żeby kabel wkopać. Czyli tylko połaczewnie wifi miedzy budynkami.
Livebox 1.1 - połaczenie między budynkami
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Livebox 1.1 - połaczenie między budynkami
Neostrady nie można dzielić poza lokal, temat zamykam.opel19786 pisze: Livebox 1.1 i neostrade w budynku A. Internet z samego livboxa ma w budynku B
Nie pomagam na PW!