Witam, mam pytanie. Jest jakiś program który wyświetli mi komputery korzystające z mojej sieci (nie chodzi mi o wbudowany w router tylko jakiś inny) i na przykład będę mógł w prosty sposób odłączyć danego użytkownika z sieci? Drugie pytanie brzmi , w jaki sposób , gdy ktoś się podłączy pod moją sieć żeby uruchomiło mu się w przeglądarce strona wyznaczona przeze mnie ( coś na zasadzie mój sąsiad podłącza się do mojej sieci , wchodzi w przeglądarkę i zamiast uruchomić się jego strona startowa to uruchomi się wybrana przeze mnie np. wp.pl [to jest tylko przykład sytuacji]) ? o i jeszcze jedno pytanko , jak zrobić panel logowania do mojej sieci ? takie coś co na przykład w realu (centrum handlowe) jak podłącze się do sieci to pokazuje mi się panel rejestracji a następnie logowania .
Z Góry Przepraszam jak temat już był
Zarządzanie wifi pomocy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Zarządzanie wifi pomocy
Nie, chyba, że producent routera/AP coś dostarcza.adam2315 pisze:Jest jakiś program który wyświetli mi komputery korzystające z mojej sieci (nie chodzi mi o wbudowany w router tylko jakiś inny) i na przykład będę mógł w prosty sposób odłączyć danego użytkownika z sieci?
Prosty forward w np. iptables oparty o ACL.adam2315 pisze:w jaki sposób , gdy ktoś się podłączy pod moją sieć żeby uruchomiło mu się w przeglądarce strona wyznaczona przeze mnie ( coś na zasadzie mój sąsiad podłącza się do mojej sieci , wchodzi w przeglądarkę i zamiast uruchomić się jego strona startowa to uruchomi się wybrana przeze mnie np. wp.pl [to jest tylko przykład sytuacji]) ?
J.w. + np. radius, albo funkcja HotSpot w MikroTiku.adam2315 pisze:o i jeszcze jedno pytanko , jak zrobić panel logowania do mojej sieci ? takie coś co na przykład w realu (centrum handlowe) jak podłącze się do sieci to pokazuje mi się panel rejestracji a następnie logowania .
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Zarządzanie wifi pomocy
dzieki za szybką i pomocną odpowiedz