DSL i radio

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Dario24
Początkujący użytkownik forum

DSL i radio

Post autor: Dario24 »

Witam w was gorąco :)
mam taki problem, otóż.. mam zamiar zrobić sieć radiową na moja miejscowość.. i mam zakładać DSL'a na poczatek 2000... i moje pytanie jest takie.. czy mozna DSL'a dzielic na cała miejścowość ? czy to legalne ? czy trzeba miec na to firme ? bo dzisiaj poszłem zapytac sie do kogoś kto pracuje w TPSA i powiedziała mi ze nie wolno dzielic tak daleko :| ja sie sam zdziwiłem :| wiec prosze o pomoc.. bo i tak bedę z tą pania jeszcze rozmawiac.. wiec prosze o informacje żeby wiedziec co i jak

z góry dziekuje
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: DSL i radio

Post autor: zDaleKi »

A masz od swojego operatora (TPSA) jakąś umowę z regulaminem? Co ten regulamin stanowi?

Ja na szczęście nie korzystam z usług tego "ISP", wie c się na 100% nie wypowiem, ale też mi się wydaje, że takiego łącza dzielić nie można.
Wydaje mi się także, że można dzielić podobne łącze od Dialogu, ale to na 100% też nie potwierdzę.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

rzucę linkę KLIK

Ja bym się panią z BOKu nie przejmował. TPSA ma dostarczyć łącze, a co ty będziesz z nim robił to już nie ich sprawa. To tylko moja opinia ale, jak chcesz to spytam mojego ISP co i jak :?:
Latka lecą...
Dario24
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Dario24 »

Dzięki... hmm
więc to nie takie proste :|
z tego co przeczytałem to same papierkowe sprawy :|
więc jak kupie tego DSL'a to co potem ? mam zarejestrować to jako firma tak ? a co potem ?
ODPOWIEDZ