Dwie karty SIM na jeden numer.
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dwie karty SIM na jeden numer.
Witam.
Coś mi się o ucho obiło że niektórzy mają i dają a niektórzy nie. Szukałem na stronach opów /W3/ ale nie znalazłem. Chodzi mi o możliwość korzystania z mobilnego internetu na jednym numerze przy aktywnych dwóch kartach /de facto w tym samym momencie/. Precyzując - biorę JEDEN abonament z np 15GB limitu i dwie karty sim - jedną do routerka a drugą do lapsa - obie czerpią sobie z tych 15GB. Czy jakiś operator świadczy takie usługi? I druga sprawa bo mocno skłaniam się do przeniesienia do orange - czy mogę prosić o opis wrażeń ze świadczenia internetu u tego operatora? Korzystać mam zamiar w mieście Olkusz /na co dzień/ i w większych miastach /wyjazdowo - sporadycznie/. W Olkuszu jest zasięg HSPA/7,2 więc dla mnie ok ale nie wiem jak w ogóle u pomarańczowych z infrastrukturą i jej sprawnością w PL.
Pozdrawiam, Marcin.
Coś mi się o ucho obiło że niektórzy mają i dają a niektórzy nie. Szukałem na stronach opów /W3/ ale nie znalazłem. Chodzi mi o możliwość korzystania z mobilnego internetu na jednym numerze przy aktywnych dwóch kartach /de facto w tym samym momencie/. Precyzując - biorę JEDEN abonament z np 15GB limitu i dwie karty sim - jedną do routerka a drugą do lapsa - obie czerpią sobie z tych 15GB. Czy jakiś operator świadczy takie usługi? I druga sprawa bo mocno skłaniam się do przeniesienia do orange - czy mogę prosić o opis wrażeń ze świadczenia internetu u tego operatora? Korzystać mam zamiar w mieście Olkusz /na co dzień/ i w większych miastach /wyjazdowo - sporadycznie/. W Olkuszu jest zasięg HSPA/7,2 więc dla mnie ok ale nie wiem jak w ogóle u pomarańczowych z infrastrukturą i jej sprawnością w PL.
Pozdrawiam, Marcin.
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Dwie karty SIM na jeden numer.
Ta usługa jest w Play i dodatkowo płatna 5zł za każdą kartę SIM.
-
Dzięki za odpowiedź. 5zł jednorazowej opłaty czy dodatkowo do abonamentu? Czyli żaden z W3 nie świadczy takich usług? 

- jakubd
Ta usługa to na razie wielka nowość w naszych sieciach. Opłata jest abonamentowa - miesięcznie za każdą dodatkową kartę.
-
jakubd pisze:Ta usługa to na razie wielka nowość w naszych sieciach

Co do samego internetu to jedynie play ma taka usluge
Inernet jak internet każdy musi sam przetestować, mam dużo negatywnych doświadczeń ale tez i dobrych, jak u każdego operatora. Nie ma sieci bez wad.pasza_sadyka pisze:czy mogę prosić o opis wrażeń ze świadczenia internetu u tego operatora?
E:
Pamiętam również swój pierwszy rachunek na 1100zl ;d po którym sprzedałem owa nokie i została mi świetna piłka

- kris_kjk
Play - Wspólny Internet - http://www.play.pl/pl/promocja/play-int ... -internet/
-
- Stały użytkownik forum
Jeśli masz starą kartę SIM do roku 2002 to możesz ją sklonować. Mam taki klon i działa jednoczesna transmisja na obu kartach (Orange). Ciekawe czy te dodatkowe karty w Playu to klony (tzn. z identycznymi kluczami Ki) czy zwykłe SIM-y tylko podpięte pod jeden abonament. Czy można z nich dzwonić i czy mają taki sam numer abonenta jak podstawowa karta?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
rombad, w Play to są oddzielne karty SIM z innymi numerami. Wszystko jest po prostu podpięte do jednego abonamentu.
-
To dopytam o jedną sprawę. Patrzę sobie na ofertę orange i czytam regulamin orange free. Konkretnie intryguje mnie punkt 15.
(...) co można zyskać?; dotyczy Planu Taryfowego Orange Free 99
15. W ramach Promocji Abonent otrzymuje dodatkowy limit przesyłania danych (dalej: Bonus) zgodnie z tabelą 4.
tabela 4
Plan taryfowy Bonus
Orange Free 99 14 GB
(...)
A konkretnie czy ja to dobrze rozumiem? W abonamencie 99zł jest 20GB +1GB za zakup via net +14GB jak wynika z regulaminu? Tzn łącznie 35GB? Jeśli tak to to chyba najlepsza oferta na rynku?
15. W ramach Promocji Abonent otrzymuje dodatkowy limit przesyłania danych (dalej: Bonus) zgodnie z tabelą 4.
tabela 4
Plan taryfowy Bonus
Orange Free 99 14 GB
(...)
A konkretnie czy ja to dobrze rozumiem? W abonamencie 99zł jest 20GB +1GB za zakup via net +14GB jak wynika z regulaminu? Tzn łącznie 35GB? Jeśli tak to to chyba najlepsza oferta na rynku?
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
W Orange Free w standardzie dostępny był pakiet 6 GB. Dodatkowo w promocji dodaliśmy 14 GB, co łącznie daje pakiet 20 GB do wykorzystania w danym okresie rozliczeniowym. Więcej informacji tutaj http://www.orange.pl/kid,4002009449,id, ... ticle.htmlpasza_sadyka pisze:To dopytam o jedną sprawę. Patrzę sobie na ofertę orange i czytam regulamin orange free. Konkretnie intryguje mnie punkt 15.
tabela 4
Plan taryfowy Bonus
Orange Free 99 14 GB
(...)