Dwie karty SIM na jeden numer.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pasza_sadyka
Specjalista bezprzewodowy-junior

Dwie karty SIM na jeden numer.

Post autor: pasza_sadyka »

Witam.

Coś mi się o ucho obiło że niektórzy mają i dają a niektórzy nie. Szukałem na stronach opów /W3/ ale nie znalazłem. Chodzi mi o możliwość korzystania z mobilnego internetu na jednym numerze przy aktywnych dwóch kartach /de facto w tym samym momencie/. Precyzując - biorę JEDEN abonament z np 15GB limitu i dwie karty sim - jedną do routerka a drugą do lapsa - obie czerpią sobie z tych 15GB. Czy jakiś operator świadczy takie usługi? I druga sprawa bo mocno skłaniam się do przeniesienia do orange - czy mogę prosić o opis wrażeń ze świadczenia internetu u tego operatora? Korzystać mam zamiar w mieście Olkusz /na co dzień/ i w większych miastach /wyjazdowo - sporadycznie/. W Olkuszu jest zasięg HSPA/7,2 więc dla mnie ok ale nie wiem jak w ogóle u pomarańczowych z infrastrukturą i jej sprawnością w PL.

Pozdrawiam, Marcin.
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Dwie karty SIM na jeden numer.

Post autor: pogodabartek »

Ta usługa jest w Play i dodatkowo płatna 5zł za każdą kartę SIM.
pasza_sadyka

Dzięki za odpowiedź. 5zł jednorazowej opłaty czy dodatkowo do abonamentu? Czyli żaden z W3 nie świadczy takich usług? :(
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jakubd »

Ta usługa to na razie wielka nowość w naszych sieciach. Opłata jest abonamentowa - miesięcznie za każdą dodatkową kartę.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

jakubd pisze:Ta usługa to na razie wielka nowość w naszych sieciach
:cwaniak: Podobna usługa była już dawno temu, pamiętam ja z czasów noki 3310 jak kupowalem swoje pierwsze abo ;) oferowała ja dawna era. Były rożne wersje i przeróżne modyfikacje i zapewne do teraz ja maja :) ryczałt internetowy działał również na dwóch kartach ;p

Co do samego internetu to jedynie play ma taka usluge
pasza_sadyka pisze:czy mogę prosić o opis wrażeń ze świadczenia internetu u tego operatora?
Inernet jak internet każdy musi sam przetestować, mam dużo negatywnych doświadczeń ale tez i dobrych, jak u każdego operatora. Nie ma sieci bez wad.

E:
Pamiętam również swój pierwszy rachunek na 1100zl ;d po którym sprzedałem owa nokie i została mi świetna piłka :szampan:
Awatar użytkownika
kris_kjk

Post autor: kris_kjk »

Play - Wspólny Internet - http://www.play.pl/pl/promocja/play-int ... -internet/
rombad
Stały użytkownik forum

Post autor: rombad »

Jeśli masz starą kartę SIM do roku 2002 to możesz ją sklonować. Mam taki klon i działa jednoczesna transmisja na obu kartach (Orange). Ciekawe czy te dodatkowe karty w Playu to klony (tzn. z identycznymi kluczami Ki) czy zwykłe SIM-y tylko podpięte pod jeden abonament. Czy można z nich dzwonić i czy mają taki sam numer abonenta jak podstawowa karta?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

rombad, w Play to są oddzielne karty SIM z innymi numerami. Wszystko jest po prostu podpięte do jednego abonamentu.
pasza_sadyka

To dopytam o jedną sprawę. Patrzę sobie na ofertę orange i czytam regulamin orange free. Konkretnie intryguje mnie punkt 15.

(...) co można zyskać?; dotyczy Planu Taryfowego Orange Free 99
15. W ramach Promocji Abonent otrzymuje dodatkowy limit przesyłania danych (dalej: Bonus) zgodnie z tabelą 4.
tabela 4
Plan taryfowy Bonus
Orange Free 99 14 GB
(...)

A konkretnie czy ja to dobrze rozumiem? W abonamencie 99zł jest 20GB +1GB za zakup via net +14GB jak wynika z regulaminu? Tzn łącznie 35GB? Jeśli tak to to chyba najlepsza oferta na rynku?
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

pasza_sadyka pisze:To dopytam o jedną sprawę. Patrzę sobie na ofertę orange i czytam regulamin orange free. Konkretnie intryguje mnie punkt 15.

(...) co można zyskać?; dotyczy Planu Taryfowego Orange Free 99
15. W ramach Promocji Abonent otrzymuje dodatkowy limit przesyłania danych (dalej: Bonus) zgodnie z tabelą 4.
tabela 4
Plan taryfowy Bonus
Orange Free 99 14 GB
(...)

A konkretnie czy ja to dobrze rozumiem? W abonamencie 99zł jest 20GB +1GB za zakup via net +14GB jak wynika z regulaminu? Tzn łącznie 35GB? Jeśli tak to to chyba najlepsza oferta na rynku?
W Orange Free w standardzie dostępny był pakiet 6 GB. Dodatkowo w promocji dodaliśmy 14 GB, co łącznie daje pakiet 20 GB do wykorzystania w danym okresie rozliczeniowym. Więcej informacji tutaj http://www.orange.pl/kid,4002009449,id, ... ticle.html
ODPOWIEDZ