Limiti w iplusie - jak się objawiają ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Limiti w iplusie - jak się objawiają ?
Witam,
Wiem, że po przekroczeniu limitu w iPlusie dostajemy transfer 32kbps, rozumiem, że w każdą stronę 32kbps ?
Druga sprawa, to czy ktoś kto doświadczył takiego limitu, może mi powiedzieć jak to dokładnie wygląda ? Czy mając modem HSDPA nadal będę łączyć się tą technologią, a jedynie transfer będzie cięty, czy może na sztywno przełączą mnie do GPRSa (jakoś w to nie wierzę).
Ogólnie to chodzi mi o to, czy będę miał wielkie opóźnienia (jak na GPRS) czy tylko przytną mi pasmo, na którym tak strasznie to mi nie zależy ?
pzdr,
Dentarg
Wiem, że po przekroczeniu limitu w iPlusie dostajemy transfer 32kbps, rozumiem, że w każdą stronę 32kbps ?
Druga sprawa, to czy ktoś kto doświadczył takiego limitu, może mi powiedzieć jak to dokładnie wygląda ? Czy mając modem HSDPA nadal będę łączyć się tą technologią, a jedynie transfer będzie cięty, czy może na sztywno przełączą mnie do GPRSa (jakoś w to nie wierzę).
Ogólnie to chodzi mi o to, czy będę miał wielkie opóźnienia (jak na GPRS) czy tylko przytną mi pasmo, na którym tak strasznie to mi nie zależy ?
pzdr,
Dentarg
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Limiti w iplusie - jak się objawiają ?
Na początek przenoszę do Internet komórkowy - Pozostałe zagadnienia.
Co do Twojego pytania to kwestia limitu była poruszana niejednokrotnie na naszym forum, wypadało by użyć opcji
Szukaj tematów na forum znaleźć podobny temat i tam pisać.
Ja nie mam HSDPA więc Ci nie odpowiem jak to jest w tej technologii, wiem tylko że u mnie na EDGE bez limitu czy z nim pingi są podobne, więc w moim przypadku nie ma to wpływu na opóźnienia...
Możesz sobie zerknąć
Ogólnie temat kwalifikuje się do zamknięcia, ale poczekam aż ktoś korzystający z HSDPA wypowie się jak jest z pingami po limicie...
Co do Twojego pytania to kwestia limitu była poruszana niejednokrotnie na naszym forum, wypadało by użyć opcji

Ja nie mam HSDPA więc Ci nie odpowiem jak to jest w tej technologii, wiem tylko że u mnie na EDGE bez limitu czy z nim pingi są podobne, więc w moim przypadku nie ma to wpływu na opóźnienia...
Możesz sobie zerknąć
Ogólnie temat kwalifikuje się do zamknięcia, ale poczekam aż ktoś korzystający z HSDPA wypowie się jak jest z pingami po limicie...
-
Sorry za umieszczenie posta w złym forum. Przeszukiwałem i wydawało mi się, że właśnie na tym znalazłem coś co dotyczyło limitu. Nie odnalazłem jednak tak szczegółowych informacji dlatego zadałem pytanie.
Jeśli na edge opóźnienia się nie zmieniają, to na HSDPA zapewne sytuacja wygląda tak samo. Sam to sprawdzę za parę dni (czekam na modem), chociaż nie wiem czy uda mi się łatwo przekroczyć limit
).
Dzięki za odpowiedź.
pzdr,
Dentarg
Jeśli na edge opóźnienia się nie zmieniają, to na HSDPA zapewne sytuacja wygląda tak samo. Sam to sprawdzę za parę dni (czekam na modem), chociaż nie wiem czy uda mi się łatwo przekroczyć limit

Dzięki za odpowiedź.
pzdr,
Dentarg
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Spokodentarg pisze:Sorry za umieszczenie posta w złym forum.

I myślę że tak będzie najlepiej...dentarg pisze:Sam to sprawdzę za parę dni
Chyba z tym nie będzie problemudentarg pisze:chociaż nie wiem czy uda mi się łatwo przekroczyć limit

-
W moim przypadku po przekroczeniu limitu ping wzrasta o około 100ms.
Przy pełnej prędkości jest przeciętnie 120ms.
IPLUS OPTION GLOBTROTTER 3G+HSDPA
Przy pełnej prędkości jest przeciętnie 120ms.
IPLUS OPTION GLOBTROTTER 3G+HSDPA
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
U mnie na UMTS-ie ping się nie zmienia. Obcinają tylko download.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s