Witam to jest moj pierwszy post na tym forum.
Posiadam karte iplus sony ericsson GC89 ale mam problem poniewaz nie mam zasiegu w miejscowosci ktorej mieszkam.Szukalem anteny dzieki ktorej moglby sie powiekszyc zasieg mojego internetu i znalzlem takowa
KLIK i mam pytanie czy ktos taka antene posiada i czy jest sens jej kupywanie?
Z gory dziekuje
--
Poprawiłem link Moderator-> Fanta
edit: wiec tak miszkam w miejscowosci szkotowo (niedaleko nidzicy Warminsko mazurskie) ale nie wiem jak daleko jest najblizszy BTS a tylko czasami wyskakuja mi 2 kreski lub 1 lecz nie chce sie polaczyc z internetem
Antena dla karty sony ericsson GC89
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena dla karty sony ericsson GC89
Ostatnio zmieniony 2007-07-16, 14:28 przez Ble Ble, łącznie zmieniany 2 razy.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Antena dla karty sony ericsson GC89
No więc tak, napisz na początek w jakiej miejscowości mieszkasz i jak daleko masz do BTS'a, podaj więcej szczegółów. Antena którą podałeś na pewno coś pomoże, ale jeśli nie masz w ogóle zasięgu chyba potrzebna będzie ATK.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Pomyśl o antenie kierunkowej nie do okólnej.Jak sprawdzić skąd nadaje twój nadajnik masz tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=20563#20563
inne info poszukaj w FAQ.
inne info poszukaj w FAQ.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja również doradzam Ci lekture FAQ, do sprawdzenia BTS-a i innych parametrów.
Co do twojej sytuacji, masz szansę nawet na EDGE, choć będzie ciężko. Musisz kupić najmocniejsza antenę kierunkową ATK20.
Co do twojej sytuacji, masz szansę nawet na EDGE, choć będzie ciężko. Musisz kupić najmocniejsza antenę kierunkową ATK20.