huawei e173u-2 gubi się w windows7

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
grzesioi
Początkujący użytkownik forum

huawei e173u-2 gubi się w windows7

Post autor: grzesioi »

Mam problem z modemem huawei e173u-2 ( zakupiłem go z play'a) używam go do netu z Aero2.

Zainstalowałem sterowniki do niego razem z oprogramowaniem Play Online, następnie odinstalowałem play online i zostały same stery do modemu, który jest wykrywany w menadżerze urządzeń jako HUAWEI Mobile Connect - 3G Network Card.

internet startuje automatycznie na systemowym oprogramowaniu win 7.

Co chwilę dłuższą bądź krótszą internet zrywa się znika z menadżera urządzeń HUAWEI Mobile Connect - 3G Network Card po chwili system wyszukuje go instaluje i internet wraca i pojawia się okno kontroli konta użytkownika z informacją czy uruchomić program setup.exe z dysku ( klikam nie ) ścieżka to : c:/programdata/datacard services/temp/playonline/setup.exe

Możecie poradzić co z tym zrobić? jak wyłączyć tego setup'a żeby co chwila mi nie wyskakiwał i dlaczego system gubi modem ?

System jest świeży 2 dniowy :) wcześniej był xp i też zrywało ( zainstalowany był program playonline)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: huawei e173u-2 gubi się w windows7

Post autor: wojteks »

grzesioi pisze:Możecie poradzić co z tym zrobić?
Możesz mieć problem z zasilaniem z USB.
Nie pomagam na PW!
grzesioi

jak to sprawdzić? klawiatura jest też pod usb i działa.
czy jak bym podłączył modem do dwóch wejść usb to pomoże?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

grzesioi pisze:klawiatura jest też pod usb i działa
Klawiatura bierze bardzo mało prądu w przeciwieństwie do modemu który może przekroczyć specyfikację a na słabszych płytach może w USB nie działać lub być problematyczny.
grzesioi pisze:jak bym podłączył modem do dwóch wejść usb
Pod warunkiem że mają osobne kontrolery zasilania, często 2 porty obok siebie mają współdzielone zasilanie. Próba nie zaszkodzi ewentualnie HUB USB z dodatkowym zasilaczem.
Nie pomagam na PW!
grzesioi

udało mi się wyłączyć autorun play'a żeby mi nie startowal, :D wyłączyłem w menedżerze cdrom i dysk wymienny od modemu i o dziwo nie wywala mi modemu ale jeszcze dzisiaj potestuje, bo wczoraj nie zdąrzyłem. Możliwe ze mogło pomóc?
Fredosław

Post autor: Fredosław »

Mam ten sam problem, i jeszcze inne osoby, to raczej nie zasilanie, u mnie jest tak samo przy HUBie USB.

Założyłem nawet wątek na ten temat gdzie indziej.
ODPOWIEDZ