Witam.
Wcześniej używałem modemu Huawei e353 i wszystko było ok. W związku z tym, że się zepsuł kupiłem e3131. Odinstalowałem poprzedni program i podłączyłem nowy modem. Sterowniki i oprogramowanie zainstalowały się bez problemu. Problem polega na tym, że modem normalnie łączy się, mam zasięg lecz brak transferu. Strony nie chcą się ładować itp. Poza tym e3131 działa bez zarzutu na innym kompie, na którym odziwo również używany był e353. Nie wiem w czym problem. Może w rejestrach zostały jakieś brudy i uniemożliwiają poprawną pracę nowego modemu? Może miał ktoś podobny problem?
Pozdrawiam.
Huawei e3131 - Łączy się ale brak transferu.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei e3131 - Łączy się ale brak transferu.
Napisz coś więcej , jaka sieć , skąd modem , jakiego używasz menedżera , czy TNI ? Bez tego trudno coś wyrokować.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Huawei e3131 - Łączy się ale brak transferu.
Fakt zapomniałem o tym. Używam Windows7 64 bit. Internet z Play, modem również kupiony w salonie Play. Jak dotąd używałem Play'owskiego oprogramowanie na e353. Na drugim kompie e3131 działa bez problemu również na Play'owskim oprogramowaniu. Problem musi polegać na moim kompie. Jeśli nie uda się nic zrobić czeka mnie format. Dodam, że mam też problem z połączeniem za pomocą TNI. Walczyłem z tym ale cały czas wyskakuje komunikat, że "Nie odnaleziono modemu"....