Orange free CDMA mv510vr

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Piórek
Początkujący użytkownik forum

Orange free CDMA mv510vr

Post autor: Piórek »

Witam wszystkich :) Mój pierwszy post na tym forum.

Wczoraj skończyła mi sie umowa OFP, zrezygnowałem z tej usługi i wziąłem OF gdzie jest możliwość CDMA. Mam kartę R-UIM także chyba powinno wszystko działać, lecz tak nie jest.
Wczoraj o godzinie 15 podpisałem umowę , miła Pani zadzwoniła do BOK'u i zgłosiła uruchomienie CDMA na tej karcie.
Dziś odpalam neta a tu zonk, brak sieci. Na mv510vr lampka signal nawet sie nie świeci.
Dzwonić do BOK'u ? Niby minęło już 24h od zgłoszenia. Jakieś porad ?

W razie gdyby nie działał da rade zerwać umowę, z powodu tego iż nie działa cdma ?
Awatar użytkownika
trybun
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Orange free CDMA mv510vr

Post autor: trybun »

Piórek pisze:Witam wszystkich :) Mój pierwszy post na tym forum.

Dzwonić do BOK'u ? Niby minęło już 24h od zgłoszenia. Jakieś porad ?

W razie gdyby nie działał da rade zerwać umowę, z powodu tego iż nie działa cdma ?
Witaj.

Tak, dzwonić, najprawdopodobniej masz jeszcze nieaktywną kartę.

Niestety, w OF nie ma możliwości zerwać umowy z tego powodu.
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

Chętnie pomogę w wyjaśnieniu tej sprawy. W tym celu prześlij: opis sprawy, numer internetu oraz dane właściciela: imię, nazwisko, adres, data urodzenia, przez formularz Pomoc Orange dostępny na naszym oficjalnym profilu: http://on.fb.me/GBc6Hm

Pozdrawiam
Marek
Piórek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Piórek »

Sprawa rozwiązana. Okazało się że karta RUIM jest wadliwa. Dostałem duplikat i wszystko w porząsiu. Teraz przybieram się do zakupu anteny, gdyż zasięg jest cienki, i tylko w nocy internet osiąga przyzwoite osiągi.
ODPOWIEDZ