modem e398 problem z top net info
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
modem e398 problem z top net info
mógłby ktoś powiedzieć jak ustawić modem e398 z cyfrowego polsatu żeby działał poprawnie w programie top net info?
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: modem e398 problem z top net info
Hm... A na czym polega problem? W zasadzie wszystko działa od ręki, może poza zaawansowanymi opcjami obsługi LTE, ale połączyć się da.
Oczywiście najpierw trzeba zamknąć (ale nie odinstalować) firmową aplikację sterującą CP (lub iPlus w przypadku wersji z Plusa)
Oczywiście najpierw trzeba zamknąć (ale nie odinstalować) firmową aplikację sterującą CP (lub iPlus w przypadku wersji z Plusa)
-
- Stały użytkownik forum
Trochę zgaduje, bo nie napisałeś co dokładnie Ci nie działa.
Zapodaj przez NDIS huawei, Opcje modemu Huawei LTE i ustawiasz tylko technologie w której chcesz się łączyć,reszta automat
Zapodaj przez NDIS huawei, Opcje modemu Huawei LTE i ustawiasz tylko technologie w której chcesz się łączyć,reszta automat
Sygnał z ZTE MF821, lepiej się nie da
Zaś w przypadku Huawei e386 w sierpniu testowałem, sygnał gorszy ponad 10%
http://zapodaj.net/2507ceed50bfc.jpg.html

-
własnie nic nie przestawiam i odpalam waszym programem i na speed tescie mam tylko 2mb, a przez program cyfrowego polsatu łapie ponad 32+mb.
jak go dokładnie ustawić żeby w 1 kolejności łaczył się za pomoca lte a jeśli nie ma zasięgu to na pozostałych technologiach typu hsdpa itp?
jak go dokładnie ustawić żeby w 1 kolejności łaczył się za pomoca lte a jeśli nie ma zasięgu to na pozostałych technologiach typu hsdpa itp?
-
- Stały użytkownik forum
Aż tak się na tym programie nie znam, ja go nie pisałem.Mogę tylko doradzić jeszcze to.Jak nie zadziała, czekaj aż napisze ktoś kto ogarnia program lepiej 
Jak tracisz sygnał to automat.
Sprawdz jeszcze port przez który łączysz komunikacje AT i daj na najszybsze,choćiaż z drugiej strony automatycznie sie powinno zmienić.
Przez RAS są na tym modemie kłopoty z połączeniem z komunikacja AT.
Możesz ustawić przez RAS wraz z nazwa połączenia, APN, potem zaincijuj komunikacje i, poczekaj..odznacz komunikacje i połącz.

Jak tracisz sygnał to automat.
Sprawdz jeszcze port przez który łączysz komunikacje AT i daj na najszybsze,choćiaż z drugiej strony automatycznie sie powinno zmienić.
Przez RAS są na tym modemie kłopoty z połączeniem z komunikacja AT.
Możesz ustawić przez RAS wraz z nazwa połączenia, APN, potem zaincijuj komunikacje i, poczekaj..odznacz komunikacje i połącz.
Sygnał z ZTE MF821, lepiej się nie da
Zaś w przypadku Huawei e386 w sierpniu testowałem, sygnał gorszy ponad 10%

-
- Mistrz bezprzewodowy
To napisz jeszcze, co rozumiesz przez "mb".musztarda500 pisze:własnie nic nie przestawiam i odpalam waszym programem i na speed tescie mam tylko 2mb, a przez program cyfrowego polsatu łapie ponad 32+mb.
Bo zgodnie z obowiązującymi normami, "mb" powinno oznaczać "milibit",ale taka jednostka nie istnieje.
Krzysztof
- kedzi
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Tutaj pewnie chodzi o zmianę w tej zakładce na huawei LTE.musztarda500 pisze: odpalam waszym programem i na speed tescie mam tylko 2mb, a przez program cyfrowego polsatu łapie ponad 32+mb.
-
oki będe tłumaczył po koleji: gdy zainstalujemy sobie windows 8 i mamy np. modem z cyfrowego polsatu ten z lte to nie działa metro. WTF?! internet przez program cyfrowego polsatu normalnie działa przez IE, ale cały interfejs metro czyli kafelki nie, nie możemy sprawdzić ani pogody ani nic. Dlatego się zapytałem jak ustawic ten program top net info bo miałem nadzieję ze na nim wszystko dobrze będzie działało. Niestety że albo się tego programu nie da ustawić, albo ja nie umiem. Gdy go ustawiłem to miałem strasznie niską prędkość jak na lte więc wgl ten program wywaliłem.
Jak rozwiązać ten problem w windows 8 żeby kafelki się łaczyły z internetem? nie łaczymy się przez program cyfrowego polsatu tylko klikamy na przycisk sieci, szukamy naszej nie wiem jak podpisana plus czy jakoś tak i klikamy lewym i połącz. Nie wiem jakim cudem ale wtedy wszystko poprawnie śmiga. Pozdrawiam koniec tematu!
Jak rozwiązać ten problem w windows 8 żeby kafelki się łaczyły z internetem? nie łaczymy się przez program cyfrowego polsatu tylko klikamy na przycisk sieci, szukamy naszej nie wiem jak podpisana plus czy jakoś tak i klikamy lewym i połącz. Nie wiem jakim cudem ale wtedy wszystko poprawnie śmiga. Pozdrawiam koniec tematu!

- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
U mnie kafelki w Windows 8 zaczęły działać, a chodziło mi o pogodę najbardziej i sam nie wiem o co chodzi,po prostu działa.