Problem z instalacją routera

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
labenda
Początkujący użytkownik forum

Problem z instalacją routera

Post autor: labenda »

Witam!
Mam problem z instalacją routera. Tzn:
W tej chwili mam kabel ciągnięty przez klatkę schodową do mojego mieszkania i jest on podłączony do routera. Drugi kabel mam podłączony do pc. W innym pokoju mam tez w pc. zainstalowaną sieciową kartę bezprzewodową.

Kupuje laptopa i chciałbym komputer do którego podłączony jest główny kabel od internetu przenieść do pokoju gdzie stoi stary pc.
Czy jest możliwość aby router był 'swobodny' ? tzn. jak zainstalować bezprzewodową kartę sieciową do 1. komputera. Mam płytkę do tp-link i włożyłem tą bezprz. kartę sieć. i próbowałem ją zainstalować lecz było polecenie aby podłączyć kabel od routera do komputera, tylko jak, skoro mam podłączoną kartę sieciową?

Wybaczcie, że to takie zagmatwane ale trudno jest mi to jakoś inaczj wytłumaczyć :padam:

[ Dodano: 2012-11-26, 16:50 ]
Wystarczy włożyć kartę bezprzewodową i ją skonfigurować?
Ostatnio zmieniony 2012-11-26, 17:03 przez labenda, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z instalacją routera

Post autor: Jo_gurt »

Nic nie zrozumiałem :P
labenda
Początkujący użytkownik forum

Post autor: labenda »

No wiem, przepraszam.
Dobra.... <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> pytanie - jak zainstalować kartę sieciową? Wystarczy włożyć do komputera i ją skonfigurować?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

1. Włożyć do kompa.
2. Zainstalować sterownik i ewentualnie soft do obsługi.
3. Skonfigurować.
ODPOWIEDZ