LTE z Plusa podzielony

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bobi1326
Stały użytkownik forum

LTE z Plusa podzielony

Post autor: bobi1326 »

Witam,

Zamontowałem w swoim domu taki zestaw:
- modem zte mf821
- router tp-link tl-mr3020 (działa wyłącznie jako punkt dostępowy aby z modemu podać internet na większy router)
- router dlink dir-635

Wszystko śmiga jednak chciałbym zapytać czy w danej sytuacji mogę w jakiś sposób sprawdzać ile transferu mi pozostało?

Dodatkowo chciałbym zapytać doświadczonych forumowiczów o jedną kwestię. Mianowicie, czy jeżeli modem zte zostawię podłączony do routera tp-linka i dalej do dlinka, a nie będę używał internetu na żadnym komputerze to czy jakikolwiek transfer będzie pobierany?

Nie wiem czy na czas kiedy nie korzystam z internetu nie powinienem wyjmować modemu z routera aby rozłączyć połączenie.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: LTE z Plusa podzielony

Post autor: matek451 »

W jakie sieci jesteś PLUS czy CP ?
bobi1326
Stały użytkownik forum

Post autor: bobi1326 »

PLUS
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

bobi1326 pisze:Wszystko śmiga jednak chciałbym zapytać czy w danej sytuacji mogę w jakiś sposób sprawdzać ile transferu mi pozostało?
Spróbuj w eBoku www.ebok.pl
eHasło uzyskasz za pośrednictwem BOK 2601, 601102601
bobi1326 pisze:Nie wiem czy na czas kiedy nie korzystam z internetu nie powinienem wyjmować modemu z routera aby rozłączyć połączenie.
Nie, jest to bezsensowne. Chociaż warto zresetować połączenie przed rozpoczęciem "Nocnego Pakietu".
bobi1326 pisze: nie będę używał internetu na żadnym komputerze to czy jakikolwiek transfer będzie pobierany?
Nie powinien, choć mogą się zdarzyć jakieś marginalne wartości związane z zerwaniem sesji i ponownym połączeniem.
ODPOWIEDZ