Witam,
Zamontowałem w swoim domu taki zestaw:
- modem zte mf821
- router tp-link tl-mr3020 (działa wyłącznie jako punkt dostępowy aby z modemu podać internet na większy router)
- router dlink dir-635
Wszystko śmiga jednak chciałbym zapytać czy w danej sytuacji mogę w jakiś sposób sprawdzać ile transferu mi pozostało?
Dodatkowo chciałbym zapytać doświadczonych forumowiczów o jedną kwestię. Mianowicie, czy jeżeli modem zte zostawię podłączony do routera tp-linka i dalej do dlinka, a nie będę używał internetu na żadnym komputerze to czy jakikolwiek transfer będzie pobierany?
Nie wiem czy na czas kiedy nie korzystam z internetu nie powinienem wyjmować modemu z routera aby rozłączyć połączenie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
LTE z Plusa podzielony
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: LTE z Plusa podzielony
W jakie sieci jesteś PLUS czy CP ?
-
- Stały użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: LTE z Plusa podzielony
Spróbuj w eBoku www.ebok.plbobi1326 pisze:Wszystko śmiga jednak chciałbym zapytać czy w danej sytuacji mogę w jakiś sposób sprawdzać ile transferu mi pozostało?
eHasło uzyskasz za pośrednictwem BOK 2601, 601102601
Nie, jest to bezsensowne. Chociaż warto zresetować połączenie przed rozpoczęciem "Nocnego Pakietu".bobi1326 pisze:Nie wiem czy na czas kiedy nie korzystam z internetu nie powinienem wyjmować modemu z routera aby rozłączyć połączenie.
Nie powinien, choć mogą się zdarzyć jakieś marginalne wartości związane z zerwaniem sesji i ponownym połączeniem.bobi1326 pisze: nie będę używał internetu na żadnym komputerze to czy jakikolwiek transfer będzie pobierany?