ZTE MF 195 sterowniki do androida

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
stefa
Początkujący użytkownik forum

ZTE MF 195 sterowniki do androida

Post autor: stefa »

Mam problem posiadam tablet pentagram 8.4 mam modem z orange bez problemu łączy się, mam także ZTE MF 195 i nie da rady się połączyć, przeszukałam połowę internetu i nie mogę odszukać sterowników do tego modemu pod androida.
Czy ktoś zna stronę z której mogę ściągnąć?
Z góry dziękuje za pomoc
berni
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: ZTE MF 195 sterowniki do androida

Post autor: berni »

stefa pisze:mam także ZTE MF 195 i nie da rady się połączyć
Nie wiem jak to jest w Androidzie, może podobnie jak w Linuksie, gdzie wymagany jest usb_modeswitch dla tego modemu lub wyłączenie komendą AT w kompie wirtualnego, instalacyjnego CD-ROMu
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=34876
i po podłączeniu do tabletu trzeba obserwować logi. Gdy znajdzie porty ACM to jest sukces, gdy jednak nie pojawią się to można spróbować wymusić załadowanie modułu usbserial z odpowiednimi parametrami dla tego modemu
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=424471#424471
stefa
Początkujący użytkownik forum

Post autor: stefa »

jak podłaczam go to wylapuje go jak zwykla pamiec, a kontaktowalam sie wlasnie z t-mobilem i mowia ze musze poszukac sterownikow na wlasna reke, no chyba ze po prostu najlepiej zrobic reklamacje i niech dadza taki modem co chodzi pod androidem.
A to co rzeslales to musze rozkminic z kims kto sie zna bo ja kompletnie nie mam pojecia o co chodzi:)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

stefa pisze: i niech dadza taki modem co chodzi pod androidem
Oni nic nie dają, ten modem sobie kupiłaś i brak działania z androidem nie jest powodem do reklamacji.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ