Witam,
posiadam modem Huawei E169 w którym uszkodziłem złącze anteny zewnętrznej. Zostało one całkowicie urwane. W tej chwili modem nie chce łapać w ogóle zasięgu, żadna karta nie loguje się do sieci. Podejrzewam, że nie chce się przełączyć na antenę wewnętrzną (która dotychczas była sprawna).
Czy istnieje jakaś komenda AT, którą mógłbym wyłączyć gniazdo anteny zewnętrznej?
Jeśli nie, to czy istnieją jakieś inne rozwiązania poza wyrzuceniem modemu do kosza?
Win7, modem z brandem Play.
Uszkodzone gniazdo antenowe - Huawei E169
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Uszkodzone gniazdo antenowe - Huawei E169
Nie.Bociekkk pisze:Czy istnieje jakaś komenda AT, którą mógłbym wyłączyć gniazdo anteny zewnętrznej?
Wlutowanie piggy-tail lub wylutowanie zlacza i zworka na wewnetrzna antene.Bociekkk pisze:Jeśli nie, to czy istnieją jakieś inne rozwiązania poza wyrzuceniem modemu do kosza?
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Uszkodzone gniazdo antenowe - Huawei E169
W tej chwili gniazdo jest całkowicie urwane, tak więc można rzec, że w połowie jest wylutowane 
Czy mógłbym prosić o jakąś poradę lub schemat w które miejsce należy wlutować tą zworkę? Dysponuję sprzętem, natomiast nie chciałbym sam kombinować, aby czegoś nie popsuć. Jeśli jest taka możliwość, to mogę zrobić zdjęcia płytki na których można by zaznaczyć co i jak.

Czy mógłbym prosić o jakąś poradę lub schemat w które miejsce należy wlutować tą zworkę? Dysponuję sprzętem, natomiast nie chciałbym sam kombinować, aby czegoś nie popsuć. Jeśli jest taka możliwość, to mogę zrobić zdjęcia płytki na których można by zaznaczyć co i jak.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*