Orange przedłużenie

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szuki
Specjalista bezprzewodowy-junior

Orange przedłużenie

Post autor: szuki »

Przedłużyłem telefonicznie umowę na Orange Free. Wszystko pięknie jestem zadowolony. Tym razem bardzo zależało mi na dużym limicie więc kolejny raz przedłużyłem umowę bez modemu. Dotychczas miałem Orange Free 79 z rabatem płaciłem 67 zł za 14 GB. Obecnie przedłużyłem umowę na 16 miesięcy Orange Free 99 - rabat 15% plus dodatkowe 9 GB za przedłużenie. Ostatecznie za jakieś 85 zł miesięcznie mam 29 GB danych. Według regulaminu wygląda to ponoć tak Orange Free 99 to niby 6GB + 14 GB za umowę 20 GB (standardowo) plus bonusy 4 GB i 5 GB.

Wszystko super bo zależało mi na tak dużej ilośći GB jedyny szkopuł to wysokość potencjalnej kary umownej 1802,59. Nie zamierzam zrywać umowy ale pamiętam ostatnim razem miałem karę wysokości 250 zł - skąd taka podwyżka? Rozumiem, że to wartość przyznanych ulg. 15% to jakieś 250 zł (16 miesięcy) skąd ta reszta? Rozumiem, że to taka pułapka operatora, że w planie za 99 daje tak naprawdę 6GB a pozostałe 14 to bonus i to przyczyna takiego wyliczenia?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Orange przedłużenie

Post autor: ja.michal »

Widzimisię operatora. Możesz zawsze do nich zadzwonić/przejść się i zapytać z czego wynika taka a nie inna kara.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Z głębi szafy wyciągną cennik standardowy, gdzie ta taryfa kosztuje 400zł/mc.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Chciałem zapytać o spółkę NetWorks!. Jak w praktyce będzie wyglądać ta spólka tzn. będzie możliwość korzystania z stacji bazowych Orange i T-Mobile w zaleznosci od potrzeby??
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

adixm pisze:Jak w praktyce będzie wyglądać ta spólka tzn. będzie możliwość korzystania z stacji bazowych Orange i T-Mobile w zaleznosci od potrzeby??
Wszystkie stacje w sieci są dublowane, nie będzie różnic w zasięgu. W planach jest wspólne u900 sklecone po połowie z zasobów obu opów, ale to jeszcze nie prędko powstanie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

I w praktyce to działa jak ta sama sieć. Dosył do stacji chyba ten sam bo w tej samej lokalizacji mam na Orange i T-Mobile identyczne osiągi - po 6 Mb/s.
Wasserman
### BAN ###

Post autor: Wasserman »

Jak popatrzysz na stawki vat plus rosnące koszty- nic dziwnego,że wzrosła także kwota kary umownej,jednak przyznam ze w tym przypadku jest ona naprawdę bardzo wysoka. Najlepiej udać się do salonu i zapytać o szczegóły.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

ja.michal pisze:I w praktyce to działa jak ta sama sieć
N! to tzw. MORAN - Multi Operator Radio Access Network - czyli sieć radiowa jest wspólna (stacje bazowe, ich kontrolery i transmisja między nimi), ale sieci szkieletowe są osobne.
ODPOWIEDZ