Jaki modem wybrać do Aero2?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki modem wybrać do Aero2?
Proszę o pomoc w wyborze modemu do Aero2. Chodzi mi o modem używany w cenie tak do 80 zł.
Podaję poniżej modemy, które znalazłem i proszę o odpowiedź, które z nich na 100% się nadają, a które nie.
ZTE K3565-Z (od Vodafone)
ZTE K3805-Z (od Vodafone)
HUAWEI K3765-HV (od Vodafone)
Huawei E 180.
Jeśli ktoś zna sprawdzony model przeze mnie nie wymieniony proszę podać
Podaję poniżej modemy, które znalazłem i proszę o odpowiedź, które z nich na 100% się nadają, a które nie.
ZTE K3565-Z (od Vodafone)
ZTE K3805-Z (od Vodafone)
HUAWEI K3765-HV (od Vodafone)
Huawei E 180.
Jeśli ktoś zna sprawdzony model przeze mnie nie wymieniony proszę podać
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jaki modem wybrać do Aero2?
Kup nowy e3131 z Play, masz 2 lata gwarancji.komputerowiec pisze:wyborze modemu do Aero2. Chodzi mi o modem używany w cenie tak do 80 zł
Nie pomagam na PW!
-
http://allegro.pl/modem-huawei-e169-hsd ... 40630.html
A ten się nada?
Pytam bo to ma być na aero2 i to jeszcze nie dla mnie.
A ten się nada?
Pytam bo to ma być na aero2 i to jeszcze nie dla mnie.
- wojteks
- *** Administrator ***
Zabytek, niezgodny z regulaminem, szukaj modemu HSPA+ albo przynajmniej kategorii 10 HSPA.komputerowiec pisze:A ten się nada?
Nie pomagam na PW!
-
http://allegro.pl/zte-k3565-z-hsdpa-win ... 24488.html
A ten? Jest ich na allegro dużo i piszą że pasuje. Czy to prawda?
A ten? Jest ich na allegro dużo i piszą że pasuje. Czy to prawda?
- wojteks
- *** Administrator ***
Może i pasuje ale nie jest zgodny z regulaminem.komputerowiec pisze:i piszą że pasuje
Nie pomagam na PW!
- kris_kjk
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jeśli uda się kupić któryś z w/w modeli do 50 zł z wysyłką to OK, za więcej szkoda pieniędzy: stare modele, wolne, bez gwarancji, niezgodne z regulaminem, Aero2 zawsze może spróbować zablokować możliwość korzystania z internetu w takich modemach.
Huawei E3131 to obecnie jeden z najtańszych, ale równocześnie bardzo dobry model (osobiście z niego korzystam, nie zawiesza się, pozwala na pobieranie danych z prędkością do 21,2 Mb/s oraz na wysyłanie danych z prędkością do 5.76 Mb/s, pracuje stabilnie itd.), do kupienia w salonie PLAY (odradzam Allegro, gdzie ten model bywa sprzedawany w wersji HiLink, która sprawia niekiedy problemy - o czym na niektórych aukcjach nie informują). W Salonie PLAY kosztuje 129 zł, nie ma sim-locka, mamy gwarancję i poza Aero2 możemy korzystać/ testować internet innych operatorów.
Huawei E3131 to obecnie jeden z najtańszych, ale równocześnie bardzo dobry model (osobiście z niego korzystam, nie zawiesza się, pozwala na pobieranie danych z prędkością do 21,2 Mb/s oraz na wysyłanie danych z prędkością do 5.76 Mb/s, pracuje stabilnie itd.), do kupienia w salonie PLAY (odradzam Allegro, gdzie ten model bywa sprzedawany w wersji HiLink, która sprawia niekiedy problemy - o czym na niektórych aukcjach nie informują). W Salonie PLAY kosztuje 129 zł, nie ma sim-locka, mamy gwarancję i poza Aero2 możemy korzystać/ testować internet innych operatorów.