Mam w PC modem PCMCIA Option globetrotter Combo EDGE przez którą łącze sięz internetem. Wcześniej łączyłem się z netem przez Palmtopa HTC Wizard (MDA Vario).
Ponieważ jak to bywa w rodzinie każdy by chciał sobie poużywać internetu niejednokrotnie w tym samym czasie mam następujące pytanko
Czy na mojej karcie PCMCIA mogę połączyć się z internetem i jednocześnie udostępnić to połączenie tak, by była możliwość korzystania z netu na palmtopie?
podłączenie internetu i udostępnienie na 1 karcie PCMCIA ??
Moderator: Moderatorzy
- asiek120
- Specjalista bezprzewodowy-junior
podłączenie internetu i udostępnienie na 1 karcie PCMCIA ??
Ostatnio zmieniony 2007-07-21, 21:47 przez asiek120, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: podłączenie internetu i udostępnienie na 1 karcie PCMCI
Teoretycznie tak. Co prawda sam tego nie robiłem, ale ICS powinno sobie z tym dać radę.
Nie rozumiem tylko do końca, czy chcesz to połączenie udostępnić na drugi komputer czy może na tego Palma? A jeżeli na Palma, to jak chcesz się połączyć z PC? Poprzez WiFi (bo nie wiem czy takie on ma)?
Nie rozumiem tylko do końca, czy chcesz to połączenie udostępnić na drugi komputer czy może na tego Palma? A jeżeli na Palma, to jak chcesz się połączyć z PC? Poprzez WiFi (bo nie wiem czy takie on ma)?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- asiek120
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: podłączenie internetu i udostępnienie na 1 karcie PCMCIA ??
Połączenie chce udostępnić przez wifi z PC na palmtopa
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: podłączenie internetu i udostępnienie na 1 karcie PCMCIA ??
Czyli teoretycznie ICS -> na kartę sieciową a do niej wpięty AP.asiek120 pisze:Połączenie chce udostępnić przez wifi z PC na palmtopa
Jak mówię nie testowałem tego osobiście, ale teoretycznie powinno działać.
Co do ISC, to jest manual w FAQ autorstwa MaxFM.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)