Czesc, na wstepie chcialbym zaznaczyc, ze na radiowkach nie znam sie praktycznie wcale. Szukalem po paru topicach, ale srednio mnie usatysfakcjonowaly odpowiedzi wiec postanowilem, ze zaloze nowy temat.
Moje pytanie jest nastepujace: czy zeby podlaczyc sie do sieci ktora jest po drugiej stronie ulicy (nie dalej jak 40m) wystarczy mi radiowka (Ovislink WL-5480USB - http://www.cyberbajt.pl/cyber.php?i=produkt&id=1352) i antena (Yagi Plus 24HV16 - http://www.pluscom.pl/produkt.php?produ ... t=10&pm=27) czy potrzebuje cos jeszcze? W obecnej chwili korzystam z wbudowanej radiowki w lapku (Atheros AR5006EG) i net jakos chodzi, ale sygnal czesto jest slaby albo w ogole niema.
Pozdrawiam
Karta, antena i to wszystko? Pytanie laika
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Karta, antena i to wszystko? Pytanie laika
Ma moje oko to powinno wystarczyć do tego co potrzebujesz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Taka siekiera (antena) działająca do 5 km, na odległość 40 metrów - moim zdaniem przesada. Pamientaj, że jeżeli antena będzie za mocna narobisz dużo więcej szkody niż pożytku. Do poczyntania KLIK
Latka lecą...
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Masz rację, sardo nunspa nie wnikałem w parametry
tylko w to czy nie trzeba czegoś jeszcze 

Pozdr, (R) BliSki. (tm)