Witam
Posiadam modem ZTE MF100 z netii oraz karte aero2. Gdy ustawię ręczne wybieranie sieci modem znajduje sieć aero2 (obok nazwy sieci w ustawieniach jest napisane dostępny a do innych sieci zabroniony). Mimo to na modemie miga czerwona dioda i nie da się połączyć. Wyczytałem że modem nie działa na oprogramowaniu nieti a działa na oprogramowaniu O2 (poprawcie mnie jeśli się mylę). Da się zmienić oprogramowanie modemu lub może zainstalować inne oprogramowanie na laptopie tak aby modem zadziałał z kartą aero2?
Pozdrawiam
ZTE MF100 Netia zmiana oprogramowania na zgodne z aero2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: ZTE MF100 Netia zmiana oprogramowania na zgodne z aero2
Masz od niego opakowanie? Najprawdopodobniej były w 2 wersjach, z i bez u900, majstrując w sofcie nic nie zrobisz.
A wyszukiwanie aero2 nic nie znaczy, nowe karty podmieniają plusa na aero (po rekonfiguracji sieci wyróżnika 26017 już nie ma)
A wyszukiwanie aero2 nic nie znaczy, nowe karty podmieniają plusa na aero (po rekonfiguracji sieci wyróżnika 26017 już nie ma)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: ZTE MF100 Netia zmiana oprogramowania na zgodne z aero2
niestety nie posiadam opakowania.
[ Dodano: 2012-12-10, 21:40 ]
ale czemu gdy wybiorę ręczne wybieranie operatora [w modemie karta Aero] obok sieci "aero2" jest napis "dostępna" wydaje mi się że jeśli to by był plus to nie było by takiego napisu. tylko jak w pozostałych "zabroniona". Modem działa, nie ma simlocka sprawdzałem na karcie plusa i wszystko ok.
[ Dodano: 2012-12-10, 21:40 ]
ale czemu gdy wybiorę ręczne wybieranie operatora [w modemie karta Aero] obok sieci "aero2" jest napis "dostępna" wydaje mi się że jeśli to by był plus to nie było by takiego napisu. tylko jak w pozostałych "zabroniona". Modem działa, nie ma simlocka sprawdzałem na karcie plusa i wszystko ok.