Play Online obciążenie sieci
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Play Online obciążenie sieci
Witam. Od niedawna pojawił się u mnie bardzo irytujący problem, internet w Playu w godzinach od 16-23 działa... okropnie, prędkość z (deklarowanych) 4mb/s spada do ok. 400kb/s, pingi rosną z ~50ms do 300-500ms. Prędkość jeszcze przeżyję, ale pingi są dla mnie ważne przynajmniej na poziomie ~100ms (gram trochę w gry strategiczne). Zasięg na poziomie od -61 do -67dBm (CSQ 23). Często modem zrzuca mnie z HSPA na czystego UMTSa (połączenie jest ale go nie ma) i muszę od nowa zestawić połączenie. Czy dałoby się coś z tym zdziałać? I kilka razy w miesiącu mają "awarię" nadajników w całym mieście.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Play Online obciążenie sieci
Zmiana na kabel rozwiąże większość problemów.STALKER52 pisze:Czy dałoby się coś z tym zdziałać?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Uwierz mi, gdybym mógł to dawno już siedziałbym na kablu, ale oczywiście brak możliwości technicznych, a puszka 50m od domu w linii prostej. Czyli nie mam na to żadnego wpływu i muszę się męczyć przez kolejne półtora roku?
- wojteks
- *** Administrator ***
Zgłaszaj reklamacje do operatora, problem zamierania połączenia na UMTS występuje widzę ponownie w Play (a i u innych się zdarza).STALKER52 pisze:Czyli nie mam na to żadnego wpływu i muszę się męczyć przez kolejne półtora roku?
Nie pomagam na PW!
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Własnie z takiego powodu uzywam internetu na karte, mam obecnie plusa i t-mobile w plusie od 3 dni jakas awaria, nie da sie uzywac pingi od 50 do 20 000, ledwo dzialało www, myk wkladam t-mobile i smiga
a playa wywalilem z rok temu jak dociazyli BTS'a teraz jak patrzylem na karcie glosowej to predkość ok tylko pingi na HSPA+ maja ponad 100, gdyby udostepnili dla internetu playa 'orange' tak jak oferte głosowa pingi byly by ladne 
Pisz do obslugi, zapewne i tak nic nie zdzialasz. Alternatywą może byc zmiana BTS'a lub/i pasma 900/2100 zobacz na mapie co tam masz w okolicy http://mapa.btsearch.pl/ Pamietaj, że nie wszystkie BTS'y sa aktywne to tylko naniesiona mapa pozwolen.

Pisz do obslugi, zapewne i tak nic nie zdzialasz. Alternatywą może byc zmiana BTS'a lub/i pasma 900/2100 zobacz na mapie co tam masz w okolicy http://mapa.btsearch.pl/ Pamietaj, że nie wszystkie BTS'y sa aktywne to tylko naniesiona mapa pozwolen.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Zmień operatora na "stabilniejszego"STALKER52 pisze:Czy dałoby się coś z tym zdziałać?