Witam.
Otóż mój modem z PLAY trafił szlag (E3131) i router przy okazji również (TPLINK MR3420 v1).
Dzisiaj mi powiedzieli, że modem miał uszkodzenie mechaniczne i pozamiatane (wyrwany slot antenowy).
Nie wiem, może ze złości wtedy jak szarpnąłem modemem to się urwał, jako że mam antenę wpiętą do niego. W każdym razie co się nawk... w salonie to moje, bo od razu jak oszusta zaczęli mnie traktować...
Także moje pytanie jest takie. Jako, że używam zewnętrznej anteny to czy muszę kupować ten sam modem teraz? PLAY daje mi w downloadzie teraz maksymalnie 5mb/s, a w uploadzie 0.5mb/s. Więcej nie pociągnie już, bo pewnie sieć blokuje. I tak sobie myślę czy jest sens wywalać prawie 100zł na kolejny modem?
Z drugiej strony jak patrzyłem na inne to niewiele mniej kosztują na allegro...
Dlatego moje pytanie jest takie, czy kupować taki sam modem czy szukać czegoś innego?
Modem będzie wpięty i tak do routera, a do modemu antena, więc w tym przypadku takie rzeczy jak zasięg modemu, itd. chyba nie mają aż takiego znaczenia. Ale jako, że się nie znam na tym zbytnio to pytam Was.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.
E3131 czy coś innego?
Moderator: Moderatorzy
- Patricko
- Użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: E3131 czy coś innego?
Nie, ale wyboru nie masz za dużego, jeszcze e173 z Play ma sens (ma UMTS900) ale jak sam zauważyłeś wiele tańsze nie są, e3131 jak kupisz nowy to będziesz miał gwarancję (ale nie na mechaniczne uszkodzenia).Patricko pisze: to czy muszę kupować ten sam modem teraz?
Nie pomagam na PW!
- Patricko
- Użytkownik forum
Re: E3131 czy coś innego?
No nic, to będę się rozglądać za jakimś tanim E3131...ale wszystko drogie.
Myślałem, że to trochę mniej będzie kosztować.
Jeszcze jedno mi przyszło na myśl. Bo mam ten zepsuty modem i w sumie to do niczego mi on potrzebny już nie jest. Rozumiem, że on jest na własność i mogę go sprzedać jako uszkodzony? Na allegro widziałem za 20zł sprzedają taki uszkodzony modem, to zawsze to coś.
W każdym razie dziękuje za odpowiedź.
PS.
Taka ciekawostka...napisali mi w tym "raporcie", że koszt naprawy opiewałby na 600zł...
Nie mam pytań.
Myślałem, że to trochę mniej będzie kosztować.
Jeszcze jedno mi przyszło na myśl. Bo mam ten zepsuty modem i w sumie to do niczego mi on potrzebny już nie jest. Rozumiem, że on jest na własność i mogę go sprzedać jako uszkodzony? Na allegro widziałem za 20zł sprzedają taki uszkodzony modem, to zawsze to coś.
W każdym razie dziękuje za odpowiedź.
PS.
Taka ciekawostka...napisali mi w tym "raporcie", że koszt naprawy opiewałby na 600zł...
Nie mam pytań.