Witam. Tak jak w temacie, od wczoraj nie mam zasięgu w LTE. Parę dni temu już co jakiś czas modem "gubił" zasięg, teraz nie ma nic. W niższych technologiach pracuje normalnie, obecnie w WCDMA/HSPA+ (przeskakuje sobie). Korzystam z oprogramowania Cyfrowego Polsatu, gdyż iPlus Menager nie widzi SIM, czy coś w tym stylu. Jestem pomiędzy dwoma nadajnikami Mobylandu, odległość do nich mam mniej więcej 500/600m (z mojej perspektywy, jeden jest na północy, drugi na południu). Mieszkam w bloku, 3-cie piętro, w modemie nigdy nie miałem anteny, działał super bez niej, zawsze te 3 kreski na 5. LTE mam parę miesięcy i problemu nie było. Gdy zadzwoniłem do BOK-u, gość mi powiedział, że mam kupić sobie antenę zewnętrzną, bo jestem w zasięgu "na zewnątrz", według ich mapki jestem pomiędzy wewnątrz a na zewnątrz. Czyli co, po tak długim czasie nagle stracił zasięg? Czy może to wina wadliwej karty SIM (kiedyś też mi nie działało, to człowiek z BOK-u powiedział, że mam złą kartę SIM, i że wymienią ją darmowo w punkcie Plusa. Gość w punkcie zrobił wielkie oczy i dał mi nową kartę, ale powiedział, że aktywacja potrwa 2 dni, oraz że może trzeba będzie zapłacić za aktywację. Po paru dniach dostałem sms-a, że muszę zapłacić za aktywację, reklamacja odrzucona. Już miałem zamiar jechać tam i zrobić komuś krzywdę, ale włożyłem starą kartę, tą niby niewłaściwą i zadziałała. No i aż do dzisiaj, za tą dodatkową nigdy nie zapłaciłem ani grosza).
Proszę o jakąkolwiek pomoc...
Brak zasięgu LTE Plus
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Brak zasięgu LTE Plus
Coś ta Twoja opowieść się całości nie trzyma. Przy wymianie starą kartę wymieniają, a opłata za nową przychodzi z rachunkiem.
Co do zasięgu to z powodu oddychania komórek mógł osłabnąć tak, że już wewnątrz się modem nie zaloguje, próbowałeś na zewnątrz?
Co do zasięgu to z powodu oddychania komórek mógł osłabnąć tak, że już wewnątrz się modem nie zaloguje, próbowałeś na zewnątrz?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Brak zasięgu LTE Plus
Mam komputer stacjonarny, więc będzie problem