Zablokowane porty (Plus LTE)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Zablokowane porty (Plus LTE)
Mam internet LTE od plusa (modem Huawei E398). Przez pół roku wszystko było w porządku. Wczoraj wieczorem grałem w dote, rozłączyło mnie, połączyłem się ponownie. Z tym, że nie mogłem już dołączyć do gry. Myślałem, że serwery padły i dałem sobie spokój. Dzisiaj rano odkryłem, że żadna gra online nie działa. Sprawdziłem porty na stronie http://www.whatsmyip.org/port-scanner/games/ (sprawdzałem też na innych stronach) i odkryłem, że wszystkie co do jednego są zablokowane. Da rade coś z tym zrobić? Czy to w ogóle możliwe, że plus tak sobie nagle wszystko mi zablokował? Może to wina samego modemu (ostatnio często mnie rozłączał i musiałem go resetować)?
-
- Użytkownik forum
Re: Zablokowane porty (Plus LTE)
W Aero2 tak samo zablokowane.
-
Zmiana dns pamaga miałem ten sam problem
-
- Mistrz bezprzewodowy
Plus jak i inni operatorzy blokowali od dawna dostęp z zewnątrz. Poza siecią LTE w Plusie jest dostępna usługa publicznego IP (z pełnym dostępem z zewnątrz: 5zł m-c-dynamiczne i 15zł statyczne IP-cenny netto). 

jareq
-
Jarek jak aktywować taką usługę ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dzwonisz do BOK i aktywujesz (zmieniasz punkt dostępu z APN:internet na pro.plusgsm.pl -przy dynamicznym adresie, przy statycznym m2m.plusgsm.pl i już), usługa jest aktywna "od ręki". 

jareq