Pomoże czy też nie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomoże czy też nie
Witam mam takie pytanie czy jeżeli kupię antenę do mojego modemu to przyspieszy mi chociaż trochę internet czy też nie jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> cały czas mam tę standardową małą antenkę przy moim modemie. Mój modem to Comander i moim dostawcą internetu jest iPlus jeżeli coś ściągam maksymalnie osiągam transfer około 4 kilobajtów na sekundę i już zaczyna mnie to męczyć. Nie znam się za bardzo na tych antenach i był bym wdzięczny jeżeli byście mi powiedzieli jaką mam kupić pod mój modem.
Pozdrawiam i czekam na rozwiązanie mojego problemu
Pozdrawiam i czekam na rozwiązanie mojego problemu
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Pomoże czy też nie
Zapraszam do lektury FAQ, a zwłaszcza tego tematu.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=5736
Jak podasz wszystkie informacje łatwiej będzie coś doradzić.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=5736
Jak podasz wszystkie informacje łatwiej będzie coś doradzić.
-
Tak poczytałem te FAQ i z tego co widze mam szansę na EDGA mieszkam na wsi i do granicy gdzie kończy sie EDGE brakuje mi jakieś 1-2 km wiem może sie skusze i sprubuje go do siebie ściągnąć. Więc tak z tego co wyczytałem jeżeli chce ściągnąć EDGE to muszę kupić antenę kierunkową z jakąś tam mocą (w tym nie moge sie polapac ) ale mam takie pytanie czy jeżeli nawet nie uda mi sie ściągnąć EDGE to będę mniał leprzy sygnał GPRS czy też wogólenie będę mniał nawet GPRS.
Teraz to już <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> zgłupiałem doradźcie mi i wytłumaczcie na polski o co tu chodzi
Teraz to już <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> zgłupiałem doradźcie mi i wytłumaczcie na polski o co tu chodzi
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Każdy BTS jeżeli ma EDGE to ma i GPRS, ale nie każdy BTS obsługujący GPRS ma EDGE. Więc kupując antenę kierunkową i ustawiając ją w stronę BTSa z EDGEm i przy odrobinie szczęścia będziesz miał EDGE, ale jeśli nie uda Ci się go złapać to będziesz miał nadal GPRS.
PS: Mam nadzieję, że dobrze i jasno wytłumaczyłem. Jeśli nie to proszę mnie poprawić.
PS: Mam nadzieję, że dobrze i jasno wytłumaczyłem. Jeśli nie to proszę mnie poprawić.

-
Dobra juz wiem ze musze kupic antene kierunkową teraz jezeli mógł by mi ktoś dać link do sklepu z takimi antenami lub link z allegro byl bym wdzieczny
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Link masz na naszym forum napisany na czerwono Anteny i modemy GSM lub wpisz sobie w Google Dipol.Na Allegro szukaj tu http://www.allegro.pl/45921_gprs_edge_u ... view=gtextChmielu pisze:Dobra juz wiem ze musze kupic antene kierunkową teraz jezeli mógł by mi ktoś dać link do sklepu z takimi antenami lub link z allegro byl bym wdzieczny