Dlaczego nie można używać prepaidów do odzyskiwania haseł?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dlaczego nie można używać prepaidów do odzyskiwania haseł?
Prosty przykład: Gmail każe mi podać swój numer telefonu "w razie zapomnienia hasła", oczywiście nie robię tego tylko biorę swój drugi telefon, kupuję do niego starter i podaję zakupiony numer. Ku mojemu zdziwieniu żaden sms weryfikacyjny nie przychodzi, czy wynika to z tego, że numer jest nowy? Próbowałem już ze starterem Play i Orange i żaden nie działa w w/w sytuacji.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Dlaczego nie można używać prepaidów do odzyskiwania haseł?
Gmail nie widzi roznicy miedzy numerem prepaid i z cyrografem.
Uaktywnienie numeru trawa troche - poczekaj 1..2 dni i sprawdz czy normalne SMSy dochodza.
Btw: nie widze sensu uzywania nr. prepaid, poza dodatkowymi kosztami i koniecznoscia utrzymania go przy zyciu.
Uaktywnienie numeru trawa troche - poczekaj 1..2 dni i sprawdz czy normalne SMSy dochodza.
Btw: nie widze sensu uzywania nr. prepaid, poza dodatkowymi kosztami i koniecznoscia utrzymania go przy zyciu.
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Zdaje się, że najpierw musisz wykonać z tego nowego numeru jakieś połączenie. Inaczej nr jest nieaktywny.Parzysty pisze:kupuję do niego starter i podaję zakupiony numer.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie ma przypadkiem problemu z Googlem i polskimi operatorami? Z tego co wiem były problemy właśnie z dostarczaniem wiadomości SMS. Na pewno z Play.
- joujoujou
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Z play to nie tylko google ma problemy, jeśli chodzi o SMS.ja.michal pisze: Na pewno z Play.