HUAWEI E3276 LTE - opinie.

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
heklind
Początkujący użytkownik forum

HUAWEI E3276 LTE - opinie.

Post autor: heklind »

Witam, podobnie jak wielu z innych forumowiczow zamierzam zakupic internet w plusie, o zte mf821 troche poczytalem juz tu i mam generalnie mieszane uczucia, widze ze sporo wadliwych egzemplarzy. Interesuja mnie natomiast wasze opinie na temat modemu HUAWEI E3276 LTE. Pytam osob, ktore juz sie styknely z tym modelem. Jak z zasiegiem czy lapie dobrze w porownaniu do zte'ka? Polecacie ten modem, komus zdarzyly sie jakies problemy z nim (glownie w kwestii technicznej, sterowniki do huwaei'a to raczej nie jest problem). Planuje w krotkim czasie dokupic do niego antene pod lte, tak wiec interesuja mnie tez opinie o tym jak on wspolpracuje z antenkami. Milo byloby uslyszec opinie od kogos kto zetknal sie z obydwoma modelami. Z gory dzieki za pomoc, kazda opinia i rada jest dla mnie cenna :)
I takie male pytanko od strony technicznej: wedlug opisu na stronie plusa zte lapie lte tylko na czestotliwosci 1800 Mhz, w najblizszym czasie pewnie i na innych czestotliwosciach bedzie hulac lte wiec pytanie brzmi czy opis jest niekompletny i modem poradzi sobie z lapaniem lte na innych czestotliwosciach a czy jesli nie to czy ew. podpiecie anteny zewnetrznej o wzmocnieniu na inna czestotliwosc by cos dala? Poza tym dziwne dla mnie jest ze np hsdpa mialby lapac na 900 a lte nie..
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ