Internet w Niemczech
Moderator: Moderatorzy
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Internet w Niemczech
Key, mam prośbę ,czy sprawdził byś jak aktywować ( kodem)na fonie internet 5 giga w Tchibo? Na stronce szukam i nie mogę znaleźć. Jest tam możliwość aktywowania czy nie? Chodzi mi o strone Tchibo, bo nie widzę, mam tylko ile co kosztuje i ile danych ale po zalogowaniu się na mój profil nie mam możliwości aktywowania neta tak jak np w Aldiku.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W.g. opisu w tchibo.de tylko poprzez stronke. W.g. internetu mozna sprobowac USSD -> *104#
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Ale *104# to ja aktywuję jaki? 5giga czy mniej?Czy może mnie poprowadzi dalej i będę miał wybór, wiesz to może?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Key a możesz mi dać linka do stronki Tchibo ( może ja mam jakąś inna)? Bo ja siedzę teraz na niej i nie mam nigdzie komunikatu że do poniedziałku maja jakąś awarie czy coś w tym rodzaju.
[ Dodano: 2012-11-24, 20:25 ]
Key ,tem kod *104# jak go załączyłem to chyba ze 3 minuty ,,processing'' i tak w nieskończoność. Co o2 ma problemy jakieś? Bo koleś ma w Lidlu i też ma kłopot bo karta aktywna, dzwonić może, net połączony, pobiera dane a stron nie otwiera. Ale ta niemcownia tragiczna jest.
[ Dodano: 2012-11-24, 20:25 ]
Key ,tem kod *104# jak go załączyłem to chyba ze 3 minuty ,,processing'' i tak w nieskończoność. Co o2 ma problemy jakieś? Bo koleś ma w Lidlu i też ma kłopot bo karta aktywna, dzwonić może, net połączony, pobiera dane a stron nie otwiera. Ale ta niemcownia tragiczna jest.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zadzwon do BOK i sie dopytaj. Diagnoza na odleglosc bez szklanej kuli dosc ciezkim zadaniem jest.
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
[ Dodano: 2012-11-25, 12:35 ]
Key a wracając do naszej wczorajszej rozmowy, to nie ma możliwości aktywowania neta przez wysłanie sms-a? Tak jak np w Aldiku? Ten kod USSD nie działa, cały czas jest w trakcie po wybraniu ,,1''. Nie wiem czy to jest spowodowane też jakąś pracą ich.
[ Dodano: 2012-11-25, 16:20 ]
Key.mam pytanie jeszcze. Tam gdzie jest ,,Mein Tchibo mobil'' a dokładnie ,,Komfort tarif'' i jest tam logowanie,jak podaję numer mój to hasło mi nie pasuje, czy to jest to samo gdzie mam do logowania się na Tchibo? Czy na to muszę się zarejestrować ponownie,abym miał wgląd do konta?
Key a wracając do naszej wczorajszej rozmowy, to nie ma możliwości aktywowania neta przez wysłanie sms-a? Tak jak np w Aldiku? Ten kod USSD nie działa, cały czas jest w trakcie po wybraniu ,,1''. Nie wiem czy to jest spowodowane też jakąś pracą ich.
[ Dodano: 2012-11-25, 16:20 ]
Key.mam pytanie jeszcze. Tam gdzie jest ,,Mein Tchibo mobil'' a dokładnie ,,Komfort tarif'' i jest tam logowanie,jak podaję numer mój to hasło mi nie pasuje, czy to jest to samo gdzie mam do logowania się na Tchibo? Czy na to muszę się zarejestrować ponownie,abym miał wgląd do konta?
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Ale te Niemcy są dziwne. Napisałem z pomocą translatora że chcę aktywować internet 5 giga i co mam zrobić.
Odpisali mi to ( może key bedzie wiedział lepiej :-)
vielen Dank für Ihre Anfrage.
Leider können wir Ihrer Anfrage nicht genau entnehmen, ob Sie die Aktivierung der Internet-Flatrate XL wünschen.
Gern möchten wir Ihr Anliegen vollständig klären. Bitte setzen Sie sich mit unserem telefonischen Kundenservice in Verbindung, da wir noch einige Informationen von Ihnen benötigen.
Wir sind von Montag bis Sonntag zwischen 8:00 und 22:00 Uhr für Sie da.
Mit freundlichen Grüßen
Ihre Tchibo mobil Kundenbetreuung
Strona dalej niedostępna, miała być od 9 już czynna a dalej nic.
Kurcze nie ma jakiegoś koda poprzez sms-y? Zaraz się okaże że zmarnowałem 25 e bo nie mogę włączyć neta.
Odpisali mi to ( może key bedzie wiedział lepiej :-)
vielen Dank für Ihre Anfrage.
Leider können wir Ihrer Anfrage nicht genau entnehmen, ob Sie die Aktivierung der Internet-Flatrate XL wünschen.
Gern möchten wir Ihr Anliegen vollständig klären. Bitte setzen Sie sich mit unserem telefonischen Kundenservice in Verbindung, da wir noch einige Informationen von Ihnen benötigen.
Wir sind von Montag bis Sonntag zwischen 8:00 und 22:00 Uhr für Sie da.
Mit freundlichen Grüßen
Ihre Tchibo mobil Kundenbetreuung
Strona dalej niedostępna, miała być od 9 już czynna a dalej nic.
Kurcze nie ma jakiegoś koda poprzez sms-y? Zaraz się okaże że zmarnowałem 25 e bo nie mogę włączyć neta.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Napisales w taki sposob ze nie wiedza co chcesz.
napisz:
Sehr geehrte Damen und Herren,
Bitte schalten sie für die SIM-Karte mit der Telefonnr. xxxxxxxxx das Internet Flatrate XL frei.
Leider Spreche ich kein Deutsch, damit ist eine telefonische Bestellung nicht möglich.
Mit freundlichen Grüßen.
podpis-
napisz:
Sehr geehrte Damen und Herren,
Bitte schalten sie für die SIM-Karte mit der Telefonnr. xxxxxxxxx das Internet Flatrate XL frei.
Leider Spreche ich kein Deutsch, damit ist eine telefonische Bestellung nicht möglich.
Mit freundlichen Grüßen.
podpis-
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Ok key, wielkie dzięki. Przetłumaczyłem na translatorze i nie trzyma się kupy to co napisałeś, ale wierzę że jest ok :-) i włączą mi tego neta.
Rozumie ,że Ty ,,czytaty i pisaty'' po Niemiecku :-)
Rozumie ,że Ty ,,czytaty i pisaty'' po Niemiecku :-)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja mieszkac od ponad 20 lat w niemcowni. Skonczylem tu podstawowke i studia.
daj kopie tego co im poslales przedtem.
daj kopie tego co im poslales przedtem.
Brzmi fajnie.Panie i Panowie,
Proszę włączyć kartę SIM obowiązkowe. xxxxxxxxx Internet Flatrate XL darmo.
Niestety nie mówić niemiecki, więc nie jest możliwe, aby telefon.
Szczerze.
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Nie, bo będziesz się śmiał :-)
A tak na poważnie to pisałem ze stronki Tchibo i nie mam tego zapisane. Ale może pamiętam.
Wie kann ich über das Internet wiederum mit einem Anteil von 5 Gigs.
[ Dodano: 2012-11-26, 16:32 ]
Zaraz jadę do Marktkaufu,tam jest stoisko Tchibo i była w sobotę wyjątkowo ładna ,,niemra'' mówiła po angielsku,może będzie tam dziś ,to poproszę ja aby zadzwoniła i włączą mi dziś tego neta. Nikt u nas nie gada po niemiecku,wiec jest problem. A ostatnio dzwoniłem do Lidla i turczynka mi odebrał i nic nie gadała po angielsku.
A tak na poważnie to pisałem ze stronki Tchibo i nie mam tego zapisane. Ale może pamiętam.
Wie kann ich über das Internet wiederum mit einem Anteil von 5 Gigs.
[ Dodano: 2012-11-26, 16:32 ]
Zaraz jadę do Marktkaufu,tam jest stoisko Tchibo i była w sobotę wyjątkowo ładna ,,niemra'' mówiła po angielsku,może będzie tam dziś ,to poproszę ja aby zadzwoniła i włączą mi dziś tego neta. Nikt u nas nie gada po niemiecku,wiec jest problem. A ostatnio dzwoniłem do Lidla i turczynka mi odebrał i nic nie gadała po angielsku.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No to wcale sie nie dziwie, ze nie wiedza co chcesz. Napisales:
Jak moge przez internet ponownie z udzialem od 5 Gigs.
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Key a napisz mi proszę co to znaczy dosłownie nie na translatorze :-) bo mam 25 e a nie wiem czy mi starczy do aktywowania neta jak będę musiał gadać z 10 minut po 42 centy.
(14 ct/Min. a.d. Festnetz;
maximal 42 ct/Min. a.d. Mobilfunk)
(14 ct/Min. a.d. Festnetz;
maximal 42 ct/Min. a.d. Mobilfunk)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Prosze aktywowac internet xl dla numeru xxxxxx. Niestety nie mowie po niemiecku, dlatego nie mam mozliwosci aktywacji przez telefon.
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Key napisz mi ,czy to możliwe abym za rozmowę z BOK-iem zapłacił 20e? Bo gadałem z gościem i niby mi aktywował,kazał czekać 5 minut, ale jeszcze sms-a nie dostałem z aktywnym pakietem,więc się zastanawiam czy już mi pobrało te 19.95 e a za rozmowe zapłaciłem jakieś 40centów czy po prostu ta rozmowa była taka droga i już nie mam kasy aby aktywować neta.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Podejrzewam ze masz aktywny pakiet. 19.95 za rozmowe z bok to raczej nie mozliwe.
Nie pomagam na PW.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
I aż do otrzymania sms-a nie mogę korzystać z neta? Muszę czekać i wtedy?
[ Dodano: 2012-11-27, 18:27 ]
Key, widzę że stronka Tchibo już działa. A możesz mi powiedzieć o co tu chodzi? Do czego ona służy? Nie widzę nigdzie możliwości doładowania konta przez neta, nie mam zamiaru co miesiąc wyciągać karty żeby załadować konto.
https://mobilfunk.tchibo.de/fehlerhafter-login/
Zerknij proszę w ten link, może Ty znajdziesz gdzie to jest, żebym widział np do kiedy mam neta ile na koncie itd.
[ Dodano: 2012-11-27, 18:29 ]
Jeszcze mam coś tu. Tylko nie wiem jakie to ma być hasło. Ogólnie daje wszędzie to samo i tu na Tchibo mam także ale tu nie działa i nie wiem jakie to ma być. Może można odzyskać?
Po próbie logowania, jak podaję numer i hasło wyskakuje taki komunikat.
Zu viele falsche
Eingaben. Der
Zugang wurde
für 30 Minuten
gesperrt.
https://mobile.tchibo.de/tcmselfcare/servlet/Start
[ Dodano: 2012-11-27, 18:27 ]
Key, widzę że stronka Tchibo już działa. A możesz mi powiedzieć o co tu chodzi? Do czego ona służy? Nie widzę nigdzie możliwości doładowania konta przez neta, nie mam zamiaru co miesiąc wyciągać karty żeby załadować konto.
https://mobilfunk.tchibo.de/fehlerhafter-login/
Zerknij proszę w ten link, może Ty znajdziesz gdzie to jest, żebym widział np do kiedy mam neta ile na koncie itd.
[ Dodano: 2012-11-27, 18:29 ]
Jeszcze mam coś tu. Tylko nie wiem jakie to ma być hasło. Ogólnie daje wszędzie to samo i tu na Tchibo mam także ale tu nie działa i nie wiem jakie to ma być. Może można odzyskać?
Po próbie logowania, jak podaję numer i hasło wyskakuje taki komunikat.
Zu viele falsche
Eingaben. Der
Zugang wurde
für 30 Minuten
gesperrt.
https://mobile.tchibo.de/tcmselfcare/servlet/Start
-
- Użytkownik forum
Wszystkich zainteresowanych informuję że wymiana karty SIM na micro SIM odbywa się w Aldi Talk za darmo. W zeszłym tygodniu dzwoniłam do nich że chcę taką kartę bo kupiłam Samsunga Note II i nie pasuje ta duża, podałam adres pod którym przebywam w Niemczech (nawet nie jestem tu zameldowana) i przysłali mi w ciągu paru dni, nie płaciłam nawet 1 centa. Zainteresowanych będzie pewnie coraz więcej z tego względu że powoli wszystkie firmy będą produkowały komórki, smartfony i tablety na micro SIM.
-
- Początkujący użytkownik forum
sorki za laickie pytanie ale może źle szukałem odpowiedzi. Znalazłem taką ofertę http://prepaid-wireless-internet-access ... IDL+mobile i wydaje mi się że jest dosyć rozsądna. Jednak może jest jeszcze coś tańszego ? ale pytanie zasadnicze ,czy wszyscy operatorzy wymagają doładowań co miesiąc ? ja bywam w Niemczech co drugi miesiąc, nie chciałbym doładowywać co miesiąc. Szukałem takie oferty ale może z racji wieku czynie to nie udolnie. 

Pozdrawiam.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Zależy jaki pakiet chcesz wziąć. Ale to jest dobra cena, ja mam Tchibo, neta biorę z limitem 5giga i płacę 20e, miałem Aldika z 5 giga limitem i płaciłem 15e.
Nie musisz co miesiąc ładować, ale wtedy pakiet się nie przedłuży i musisz na nowo aktywować go ,jeżeli będziesz potrzebował neta.
Nie musisz co miesiąc ładować, ale wtedy pakiet się nie przedłuży i musisz na nowo aktywować go ,jeżeli będziesz potrzebował neta.
-
czyli jak nie płacę co miesiąc , to przykładowo ile może kosztować aktywacja i na jaki okres numer jest ważny? , bo jak dobrze rozumiem bo jakimś czasie nie używania numer przepada i trzeba kupić nowy starter.
Pozdrawiam.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Nie wiem po jakim czasie numer przepada.
Jak aktywacja? Neta?
Jak aktywacja? Neta?
-
to miałem na myśli,pisząc aktywacjaNie musisz co miesiąc ładować, ale wtedy pakiet się nie przedłuży i musisz na nowo aktywować go ,jeżeli będziesz potrzebował neta.

Pozdrawiam.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Aktywowanie neta, czyli jaki pakiet sobie wybierzesz. Jak 5 giga to 15 e w Lidlu ja w Tchibo napisałem Ci że płacę 20e, jak nie będę miał na koncie 20e to mi się nie przedłuży pakiet i nie będzie neta, a jak będę chciał mieć znowu neta to muszę aktywować jakiś pakiet i to kosztuje w zależności jaki pakiet chcesz wziąć.
-
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zaden.czeslaw555 pisze:czy wszyscy operatorzy wymagają doładowań co miesiąc?
Bzdury piszesz.adziu82 pisze:Nie musisz co miesiąc ładować, ale wtedy pakiet się nie przedłuży i musisz na nowo aktywować go ,jeżeli będziesz potrzebował neta.
Nic. Aktywujesz pakiet, to sam sie przedluza tak dlugo jak sa srodki na koncie. Zabraknie srodkow, nie bedzie przedluzenia. Przedluzenie tez mozna samemu deaktywowac.czeslaw555 pisze:ciebie by kosztowała ta aktywacja po nie używaniu przez np.miesiąc ?
Numer przepada w zaleznosci od ostatniego doladowania. 30€ przedluza o 24 miesiace, nizsze o 12. Do tego dochodzi "reszta" waznosci karty. Maksymalnie mozesz miec karte wazna na 24 mce.Nie wiem po jakim czasie numer przepada.
Nie pomagam na PW.
-
-
Byłem, kupiłem Lidla, zarejestrowałem kartę z modemem, było z tym trochę problemów, wybrałem opcję miesięczną , połączyło mnie na chwilę z netem i koniec. Teraz po przyjeździe do domu ,widzę że z 10€ zostało 0,14 centów , dlaczego tak szybko pożarło kasę ?
Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie miales aktywnego pakietu. Doladowywales cos przed uruchomieniem?
Nie pomagam na PW.