Mam problem. Po skonfigurowaniu routera internet działa minutę i później nie działa. Modem się rozłącza. Nie, że całkowicie nie działa tylko miga dioda na zielono. Nie wiem co zrobić, aktualizowałem oprogramowanie. Nic nie dało. Dodam, że router jest nowy i na początku działał dobrze. Jeszcze przed aktualizacją oprogramowania zaczął szwankować.
EDIT@@@@
Dodam jeszcze, że teraz przy utracie połączenia modem świeci się na ciemny niebieski (3g). Ale internet nie działa. Strona konfiguracji 192.168.1.1 również nie działa wtedy.
EDIT2@@@@
Wgranie Gargoyle PL jak na ten czas pomogło. Wszystko działa jak należy.
[ Dodano: 2012-12-21, 19:46 ]
EDIT3@@@@
Gargoyle PL rozłącza się po dłuższym czasie. Około godziny, modem się rozłącza (miga na ciemny niebieski). Da się coś zrobić żeby nie rozłączało?
[ Dodano: 2012-12-22, 11:56 ]
Mam powód. Powodem jest próba uploadu np. muzyki na zippyshare. Co z tym zrobić?
Router Tp-Link TL-MR3420 + Huawei E353U-2 (Plus GSM)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- SQBI
- Początkujący użytkownik forum
Re: Router Tp-Link TL-MR3420 + Huawei E353U-2 (Plus GSM)
Kup sobie aktywny hub, żeby podawał zasilanie dla modemu. Aktywny hub usb (rozdzielacz) to taki, który ma własne zasilanie, podawane z zasilacza, a nie z portu usb.
Ten router w pierwszej wersji nie radzi sobie z zasilaniem niektórych modemów Huawei'a, gdyż te nie trzymają się specyfikacji. Aktywny hub rozwiąże ten problem.
Ten router w pierwszej wersji nie radzi sobie z zasilaniem niektórych modemów Huawei'a, gdyż te nie trzymają się specyfikacji. Aktywny hub rozwiąże ten problem.