Witam!
Mieszkam w Szczebrzeszynie na ul. Trębacka. Z uwagi na brak linii telefonicznej jestem zmuszony założyć internet mobilny. Tylko zastanawiam się, który będzie najodpowiedniejszy dla Mnie. Zależy Mi aby internet miał darmowe nocki i jak najszybszą prędkość.
Biorę po uwagę 3 oferty.
1.Play, umowa na 24 miesiące w cenie 59,90zł. + 15 GB oraz prędkość 4 Mbit/s. Darmowy Nocny transfer. Bonus 3 GB transferu i modem za 1zł.
2.Orange free bez modemu, umowa na na 24 miesiące w cenie 79zł. w promocji do 50,56 zł. + 14 GB oraz prędkość 42Mb/s. Darmowe Szczęśliwe godziny. Bonus 1 GB.
3. T-Mobile bez modemu, umowa na 15 miesięcy w cenie 59,90 zł. +20 GB oraz prędkość 42 Mb/s. Usługa blueconnect noc płatna 9,08 zł.
Jakie modemy polecacie do Orange i T-Mobile aby wykorzystać w pełni zasięg??
Na stronie http://mapa.btsearch.pl/ pokazuje, ze do anteny Orange mam ok. 300m.
Cena abonamentu nie może przekroczyć 80zł.
Siostra przyjechała na Święta ze swoim Ipadem z Orange Free na kartę i zrobiłem sppedtest na ipadzie. Na różnych stronach wyszły Mi zupełnie inne wyniki np:
1.strona speedtest.net pokazuje Ping 168, prędkość pobierania 3.02 i prędkość wysyłania 9.68.
2..strona speedtest.pl pokazuje Ping 106, prędkość pobierania 45.73 Mb/s i prędkość wysyłania 14.2 Mb/s.
3.strona techmobile.pl pokazuje Ping BRAK, prędkość pobierania 114.16 Mb/s i prędkość wysyłania 2.22 Mb/s.
4. Zainstalowany program na Ipadzie SPEEDTEST.NET pokazuje Ping 59, prędkość pobierania 8.06Mb/s, prędkość wysyłania 1.99 Mb/s.
Co o tym myślicie??
Słyszałem, że Orange Free blokuje neta na kartę a na abonament idzie pełną parą.
Opłaca się brać internet w Orange Free na abonament.
Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt.
T-Mobile vs Orange vs Play
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
Re: T-Mobile vs Orange vs Play
Jeżeli chodzi o prędkość to nie ma znaczenia czy numer jest w ofercie abonamentowej czy na kartę. W Twojej miejscowości jest nadajnik na ul. Lubelskiej, który obsługuję technologię HSPA+ DC z prędkością do 42 Mb/s przy pobieraniu danych (upload 5,7 Mb/s).
Aktualnie możesz zamówić w Orange ofertę z modemem: Huawei E372 USB w zestawie z anteną CR9 i 26% rabatem na abonament. Miesięcznie opłata wyniesie 58, 46 zł i otrzymujesz 14 GB + 1 GB (przy zakupie przez internet) oraz urządzenie za 1 zł
Pozdrawiam
Marek
Aktualnie możesz zamówić w Orange ofertę z modemem: Huawei E372 USB w zestawie z anteną CR9 i 26% rabatem na abonament. Miesięcznie opłata wyniesie 58, 46 zł i otrzymujesz 14 GB + 1 GB (przy zakupie przez internet) oraz urządzenie za 1 zł
Pozdrawiam
Marek
-
- Stały użytkownik forum
Re: T-Mobile vs Orange vs Play
Jeśli masz połączenie kablowe, opóźnienia powinny być stałe, ale trzeba uwzględnić również obciążenie samego systemu.2umba2 pisze:...
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
...
Po za tym różne strony (testowe) łączą się z różnymi serwerami ich lista może się zmieniać stąd różne wyniki.
Aby dokładnie sprawdzić najlepiej abyś przetestował z jakiegoś znanego tobie serwera ftp. Wtedy te wyniki będą miarodajne.
Ostatnio zmieniony 2012-12-26, 20:18 przez joker77, łącznie zmieniany 1 raz.