EDGE

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: EDGE

Post autor: krystianb »

adziu82 pisze:Ale to jest na dany moment, czy godzinę, czy jak? Bo nie kumam.
Na dany moment.
adziu82 pisze:Załóżmy, że w danym momencie rozmawiają 4 osoby na nadajniku i mają priorytet, to ile danych może otrzymać ta sama ilość osób na EDGE? Nie wiem krystian czy dobrze sformułowałem
To jeszcze zależy od tego ile kanałów jest na danym BTSie, jak dobrze pamiętam jeden kanał to jest 7 timeslotów do wykorzystania+8 "sterujący", bądź ten sterujący jest jeden na sektor nie jestem już pewien.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adziu82 »

krystianb pisze: timeslotów do wykorzystania+8 "sterujący", bądź ten sterujący jest jeden na sektor
No powiem, że już mnie tym ,,mącisz'' :D chyba dlatego że to są święta i wiadomo, że każdy jest ,,pod wpływem'' :D czyli, dla mnie wychodzi to, że nie jest to takie proste, że wybieram sobie numer telefonu i dzwonie. Kanały na BTS- ie, priorytety itd. Ciężkości tu są.
RAW
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

adziu82 pisze:Dla mnie to jest mało prawdopodobne, ale oczywiście ufam Wam i wiem, że jak piszecie że Wam się udało to tak jest.
O rozmowie wideo na EDGE ja tam nic nie pisałem i też uważam, że to sensu nie ma bo jak się nawet uda zestawić takie połączenie to o komforcie w jakiejkolwiek postaci nie ma co mówić.
adziu82 pisze:nie mam możliwości porozmawiania na EDGE. Więc ostatnie pytanie i chyba zamkniemy temat ( chyba, że nie do mnie zamknięcie należy ) ,,zachód to zachód'' a ,,wschód to wschód '' ? Różne technologie? A może różni dostawcy sprzętu?
Poza samą stacją bazową jeszcze jest ważne łącze na świat z takiej stacji. Możliwe, że tam, w tej włoskiej miejscowości jest światłowód, a u ciebie jest radiolinia. Inne przepływności.

No i to co krystianb napisał. Jeszcze zależy ile tego pasma ma dany operator.
jarek999 pisze:nie rozmawiać w sposób płynny jak przez telefon
Da się. Zależy od warunków. No i lepiej przez SIP, a nie Skype jako takiego. Trochę to dziwne kodowania ma.
ODPOWIEDZ