Nie mogę zalogować się , ani zresetować routera TP MR3220

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
SQ9ROQ
Użytkownik forum

Nie mogę zalogować się , ani zresetować routera TP MR3220

Post autor: SQ9ROQ »

Witam , może ktoś pomorze ? Przekopywanie google jak na razie nic nie pomogło.
Mam router TP link TL MR3220 wgrałem jakiś czas temu do niego gargoyle i niby wszystko śmigało , tzn, logowałem się przez przeglądarkę ,później coś pomieszałem w ustawieniach ,próbowałem restart na wszelakie opisane sposoby (trzymanie mikrostyku przez kilkjadziesiąt sekund , odłączonym zasilaniem ,włączając zasilanie) i nic . Nie mogę zalogować się przez przeglądarkę (błąd połączenia - nie wychodzi w ogóle strona logowania) próbowałem też ręcznie ip ustawić w ustawieniach karty sieciowej ale na nic to się nie zdało.
Dodam jeszcze że przy próbie restartu mikrostykiem - wygląda jak by nie restartował bo diody zachowują się tak samo. Podobno istnieje jakiś program żeby wgrać soft bez logowania do routera? Ma ktoś jakieś rozwiązanie ?
Za ewentualną pomoc dzięki z góry.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Nie mogę zalogować się , ani zresetować routera TP MR3220

Post autor: wojteks »

Opisy ratowania routera z gargoyle są na eko.one.pl
http://eko.one.pl/?p=openwrt-failsafe
Nie pomagam na PW!
SQ9ROQ
Użytkownik forum

Dzięki za link - zalogowałem nareszcie za pomocą "telnet" teraz kopię dalej aby poustawiać , tzn chcę za pomocą tego routera przekazać sygnał wi-fi na inne komputery (sygnał od sąsiadki za jej zgodą) bo na ten sygnał wifi ktry do mnie dociera mogę zalogować się tylko z jednego kompa (niezależnie od siły sygn) przypuszczam że jakaś blokada mac będzie. :roll: chyba muszę sklonować tego mac-a tylko nie bardzo mi to idzie :]
Pozdrawiam Arek SQ9ROQ
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

W tryb repeater nie wierz, może nie zadziałać a jeżeli jest blokada MAC to już w ogóle będzie problem chyba że uda się skonfigurować AP Client(WISP)+AP.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Jeżeli faktycznie tam jest filtr MAC a wszystko jest za przyzwoleniem to zwyczajnie poproś o dorzucenie kilku MACów. Po co kombinować pod górę?
SQ9ROQ
Użytkownik forum

Czy jest filtr mac -tego nie wiem bo cienki jestem w temacie - ale przypuszczam , bo jak tylko jakieś urządzenie się połączy z tą siecią to połaczenie jest ale wyskakuje komunikat ze nie może zidentyfikować bodajze i apotem brak internetu . Pozwolenie mam , powiem nawet że po wi fi jestem wstanie zalogować się do routera sąsiadki (TL-WR 740N) ale boje się cokolwiek grzebać bo .. nie wypada może - a tym bardziej żebym to chociaż wiedział co tam ustawić żeby nie spierniczyć . W jednej zakładce widziałem kilka adresów MAC wtym mój .
Łatwiejsza sprawa była by gdyby sąsiadka się na tym znała to bym też wystąpił z taką prośbą ,jednak niemal jestem pewien że ona wtedy by musiała korzystać z czyjejś pomocy- a tu znowu nie chciał bym nadwyrężać jej i tak dobrej woli . ;)
Pozdrawiam Arek SQ9ROQ
ODPOWIEDZ