Przesunąłem temat do działu-> Telefony i internet komórkowy Moderator ->Ufo atakuje
Motorola v6maxx - znak H...
Moderator: Moderatorzy
-
szalony
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Motorola v6maxx - znak H...
Witam czy ktos z uzytkownikow tego telefonu glownie jako modem
moze mi napisac czy jesli jest w sieci umts/hsdpa to ma znak H w czasie pobierania danych
Bo w mojej motoroli nie ma tego znaku ( jest puste pole) a telefon pracuje w hsdpa ... Czy to wada mego egzemplarza czy cala seria motoroli v6maxx ma ten blad softu
Zaznacze ze w blizniaczej motoroli v3xx znaczek H dziala prawidlowo
Hmm moze ten temat pod telefon i internet podchodzi
Wiec mozna go przeniesc
swoja droga pieknie jako modem te motorole dzialaja 
Przesunąłem temat do działu-> Telefony i internet komórkowy Moderator ->Ufo atakuje
Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png
-
tesbor
- Początkujący użytkownik forum
Re: Motorola v6maxx - znak H...
witam,
mam pytanie podobne jak kolega wyzej - zwiazane z transmisja danych, v6maxx "chodzi" mi w plusie. W poznaniu dziala juz HSDPA (nieoficjalnie) jednak na wyswietlaczu jest identyfikator 3G i nie zmienia sie w identyfikator HSDPA. Stad moje zapytanie czy macie podobne objawy. Dodam, ze uzywalem telefonu jako modem i na stronie www.speedtest.net mialem ok 1955kbps czyli HSDPA ale z identyfikatorem 3G.
Posiadam jednoczesnie Samsunga z630 i identyfikator przelacza sie z 3G na H (HSDPA). Generalnie na v6maxx ladnie net smiga ale prawdopodobnie chyba jest jakis blad w oprogramowaniu. Moze ktos ma wiedze czy istnieje mozliwosc "aktywacji" tego identyfikatora H = HSDPA.
Pozdrawiam.
mam pytanie podobne jak kolega wyzej - zwiazane z transmisja danych, v6maxx "chodzi" mi w plusie. W poznaniu dziala juz HSDPA (nieoficjalnie) jednak na wyswietlaczu jest identyfikator 3G i nie zmienia sie w identyfikator HSDPA. Stad moje zapytanie czy macie podobne objawy. Dodam, ze uzywalem telefonu jako modem i na stronie www.speedtest.net mialem ok 1955kbps czyli HSDPA ale z identyfikatorem 3G.
Posiadam jednoczesnie Samsunga z630 i identyfikator przelacza sie z 3G na H (HSDPA). Generalnie na v6maxx ladnie net smiga ale prawdopodobnie chyba jest jakis blad w oprogramowaniu. Moze ktos ma wiedze czy istnieje mozliwosc "aktywacji" tego identyfikatora H = HSDPA.
Pozdrawiam.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Skoro ci działa to po co zmieniać.Być może wkradł się jakiś błąd przy programowaniu tego fona jeszcze w fabryce.Ja bym się aż tak tym nie przejmował.Dla przykładu podam ci że w Nokii 6230 nie ma wskaźnika pokazującego zasięg EDGE tylko G gdzie oznacza tylko GPRS a telefon będąc w zasięgu EDGE nieźle sobie radzi jako modem tej klasy.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Też stawiam na błąd oprogramowanie, skoro transfer jest rzędu HSDPA to chyba nie trzeba się tym martwić bo można przedobrzyć...