Motorola v6maxx - znak H...

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Motorola v6maxx - znak H...

Post autor: szalony »

Witam czy ktos z uzytkownikow tego telefonu glownie jako modem :wink: moze mi napisac czy jesli jest w sieci umts/hsdpa to ma znak H w czasie pobierania danych :?: Bo w mojej motoroli nie ma tego znaku ( jest puste pole) a telefon pracuje w hsdpa ... Czy to wada mego egzemplarza czy cala seria motoroli v6maxx ma ten blad softu :?: Zaznacze ze w blizniaczej motoroli v3xx znaczek H dziala prawidlowo :) Hmm moze ten temat pod telefon i internet podchodzi :?: Wiec mozna go przeniesc :wink: swoja droga pieknie jako modem te motorole dzialaja :P
Przesunąłem temat do działu-> Telefony i internet komórkowy Moderator ->Ufo atakuje
tesbor
Początkujący użytkownik forum

Re: Motorola v6maxx - znak H...

Post autor: tesbor »

witam,
mam pytanie podobne jak kolega wyzej - zwiazane z transmisja danych, v6maxx "chodzi" mi w plusie. W poznaniu dziala juz HSDPA (nieoficjalnie) jednak na wyswietlaczu jest identyfikator 3G i nie zmienia sie w identyfikator HSDPA. Stad moje zapytanie czy macie podobne objawy. Dodam, ze uzywalem telefonu jako modem i na stronie www.speedtest.net mialem ok 1955kbps czyli HSDPA ale z identyfikatorem 3G.
Posiadam jednoczesnie Samsunga z630 i identyfikator przelacza sie z 3G na H (HSDPA). Generalnie na v6maxx ladnie net smiga ale prawdopodobnie chyba jest jakis blad w oprogramowaniu. Moze ktos ma wiedze czy istnieje mozliwosc "aktywacji" tego identyfikatora H = HSDPA.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Skoro ci działa to po co zmieniać.Być może wkradł się jakiś błąd przy programowaniu tego fona jeszcze w fabryce.Ja bym się aż tak tym nie przejmował.Dla przykładu podam ci że w Nokii 6230 nie ma wskaźnika pokazującego zasięg EDGE tylko G gdzie oznacza tylko GPRS a telefon będąc w zasięgu EDGE nieźle sobie radzi jako modem tej klasy.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

...Też stawiam na błąd oprogramowanie, skoro transfer jest rzędu HSDPA to chyba nie trzeba się tym martwić bo można przedobrzyć...
ODPOWIEDZ