Huawei E353S-2 - brak internetu

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bl4desofglory
Początkujący użytkownik forum

Huawei E353S-2 - brak internetu

Post autor: bl4desofglory »

Cześć.
Mam problem z Huawei E353S-2. Rozpakowałem, podłączyłem, odinstalowałem starego Play Online, zainstalowałem nowego. Odpalam. Modem zalogował się go sieci (najpierw WCMDA, potem HSPA+). Klikam "połącz". No i niby łączy się. Niby połączył się. Lecz nie ma Internetu. Windows 7 sygnalizuje ograniczenie dostępu (w centrum sieci problem leży na linii komputer - połączenie PLAY, i Windows nie potrafi zdiagnozować problemu). W aplikacji dodatkowo pojawiają się - tak, gdyby było wszystko ok - informację o przesyle danych. Jednak widnieje przy nich 0... Podłączyłem modem do innego komputera, przeprowadziłem tą samą operację - usunięcie starego oprogramowania (na nim, modem nie był w ogóle wykrywany), instalacja nowego. Bach - znów nie ma Internetu. Podłączyłem jednak stary modem E173-u2 - i wszystko działa jak należy. Macie jakieś pomysły/rady/sugestie? Czy też modem może być uszkodzony?
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Re: Huawei E353S-2 - brak internetu

Post autor: KrissTofferr »

bl4desofglory pisze:Klikam "połącz". No i niby łączy się. Niby połączył się. Lecz nie ma Internetu. Windows 7 sygnalizuje ograniczenie dostępu (w centrum sieci problem leży na linii komputer - połączenie PLAY, i Windows nie potrafi zdiagnozować problemu).
Może modem jest ustawiony w tryb NDIS a w systemie masz wyłączoną usługę DHCP (taki zbieg okoliczności) ?
bl4desofglory
Początkujący użytkownik forum

Post autor: bl4desofglory »

W między czasie przesiadłem się na Windows 8, jednak problem dalej istniał, aż do dziś - rozwiązałem go - okazało się, że po uruchomieniu top_netinfo jako administrator modem zaczął normalnie chodzić... Dziwne... Dziwny ten Windows ;F
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: KrissTofferr »

bl4desofglory pisze:rozwiązałem go - okazało się, że
Dziękujemy za podanie rozwiązania ;)
ODPOWIEDZ