PLAY+E3131+JAKĄ ANTENE ZEW PANELOWĄ LUB KIERUNKOWĄ KUPIC ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
PLAY+E3131+JAKĄ ANTENE ZEW PANELOWĄ LUB KIERUNKOWĄ KUPIC ?
Witam,jak w opisie uzywam pleya,e3131 i dokupilem teraz antene zew dookolną w salonie play.Maksymalna predkosc to 2mb/s play,wlozylem karte plusa to samo,nastepnie era to samo i na koniec orange gdze milo sie zaskoczylem 9mb/s ! Szkoda ze nie jest to play bo mam z nimi jeszcze umowe ,dodam ze zasieg wszystkich sieci ten sam i pytanie do Was czy w ogole jestem w stanie jeszcze zmienic predkosc w play kupujac lepsza antene?
Moje bts http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/52.32652 ... 33008/z/15
od domu sadowa do nadajnikow jest ok 1km
Moje bts http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/52.32652 ... 33008/z/15
od domu sadowa do nadajnikow jest ok 1km
-
- Guru bezprzewodowy
Re: PLAY+E3131+JAKĄ ANTENE ZEW PANELOWĄ LUB KIERUNKOWĄ KUPIC ?
W PLAY w zależności od pakietu danych(wysokości abonamentu) są różne ograniczenia prędkości. Jaki masz pakiet?
-
Play Online 69 na firmę
-
- Guru bezprzewodowy
Dla nowych PlayOnline w podobnym pakiecie transfer do 6Mbit/s. Sprawdź w umowie jak u Ciebie. Jeśli chodzi o te BTS-y sieci :Orange, T-Mobile i Play to wszystkie pracują na 2100MHz i na taką częstotliwośc musisz kupić antenę . Polecane są kierunkowe panele np. http://www.cybertech.com.pl/p76,antena- ... fme-z.html do tego konektor http://www.cybertech.com.pl/p21,konekto ... fme-m.html. Antenę wykorzystasz do każdej z tych sieci.
-
Tragedia ten play,dzieki za info bede probował.
A jeszcze jedno czy jestem w stanie spradzic ktory z tych nadajnikow ma najmocniejszy sygnal w moją stronę? i czy taka antena ktora mam odbiera sygnal z trzech nadajnikow razem chodzi mi tu o orange bo sa trzy kolo siebie i dlatego taka dobra predkos?
A jeszcze jedno czy jestem w stanie spradzic ktory z tych nadajnikow ma najmocniejszy sygnal w moją stronę? i czy taka antena ktora mam odbiera sygnal z trzech nadajnikow razem chodzi mi tu o orange bo sa trzy kolo siebie i dlatego taka dobra predkos?
-
- Guru bezprzewodowy
Prędkość internetu nie zależy tylko od siły sygnału. Wpływ na to ma wiele czynników-rodzaj BTS, jaki operator(ograniczenia prędkości), obciążenie BTS-a, dosył do nadajnika itd. Czasami lepsze prędkości uzyskuje się w połączeniu z masztami z mniejszą siłą sygnału. Dlatego stosuje się anteny kierunkowe, czy wymusza częstotliwości. Ta antena, którą masz służy jedynie do przeniesienia miejsca poboru sygnału na zewnątrz. To, że masz dobry sygnał to zaleta twojej odległości od tych BTS-ów poszczególnych sieci. Jeśli chodzi o te BTS-y Orange to jest to jest to jeden , na którym wiszą nadajniki GSM900, GSM1800 i UMTS2100-z, którego korzystasz. Prawdopodobnie jest to HSPA+DC, mało obciążony. Aby to stwierdzić musisz wykonać połączenie za pomocą programu TNI( odczytasz rodzaj połączenia, CID, LAC, siłę sygnału). Nie ma anten , które odbierałyby sygnał z kilku anten.
[ Dodano: 2013-01-05, 19:06 ]
Chodziło oczywiście o odbiór sygnału z kilku nadajników jednocześnie.
[ Dodano: 2013-01-05, 19:06 ]
Chodziło oczywiście o odbiór sygnału z kilku nadajników jednocześnie.
-
to teraz kumam! a jak bede uzywal telefonu gsIII jako modem i ruter to tez bedzie dzialal ten program tni ?
-
A ja miałem już chyba internet mobilny z każdej sieci i z żadnej nie byłem zadowolony.. Zawsze internet miałem najdłużej 2 tyg w miesiącu mimo dużych pakietów danych i dużych rachunków za to.. dlatego teraz tylko i wyłącznie stacjonarny, choćby nie wiem co!
-
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem czy wiesz ale w tym kraju jest wiele miejsc , w których ludzie mogą tylko pomarzyć o internecie stacjonarnym. I nie ma zmiłuj się, "choćby nie wiem co". Z pustego i Salomon nie naleje. Przy dużym pakiecie danych, darmowych nocach i rozsądnym korzystaniu z neta można spokojnie korzystać z mobilnego. Wiem to z własnego przykładu.