problem z option globetrotter fusion 3G/EDGE/GPRS
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z option globetrotter fusion 3G/EDGE/GPRS
jakiś czas temu zakupiłem modem option globetrotter fusion 3G/EDGE/GPRS jakiś czas działał świetnie (na laptopie asus a6r ,2giga ramu)po jakims miesiącu raptownie zaczeło sie coś walić i przestały sie otwierać strony internetowe zarówno pod umts jak i edge mimo bardzo dobrej siły sygnału 5 kresek max.modem łączy sie z siecią niestety strony sie nie otwierają.Dodam że na innym laptopie modem chodzi świetnie i stronki wchodzą.Podłączałem do mojego asusa równiez telefon komórkowy(samsunx700) z EDGE i łączyłem się z internetem i również wszystko jest ok.Limit transferu nie jest przekroczony.pod zwykłym kablem i pod routerem bezprzewodowym internet jest.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Re: problem z option globetrotter fusion 3G/EDGE/GPRS
...Może wystarczy odinstalować aplikację służącą do połączenia z netem, zrestartować system i od nowa zainstalować. W niektórych przypadkach to wystarcza...
-
- Początkujący użytkownik forum
nic z tego
od nowa stawiałem system , usuwałem samą aplikacje i nic z tego
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Re: problem z option globetrotter fusion 3G/EDGE/GPRS
...Jeżeli modem jest właściwie zaistalowany, normalnie łączy się z netem to strony powinny "wchodzić". Chyba że firawall blokuje aktywność sieciową. Ale wystarczy spingować jakąś stronkę ("uruchom", "cmd" "ping -t www.wp.pl") i bedzie wiadomo czy pingi przechodzą. Jeżeli TTL przechodzi to trzeba szukać dalej: Active X, zbyt wysoki poziom bezpieczeństwa przeglądarki. Aż do skutku...