[prośba o radę] Nokia N80 i laptop z WIFI

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rs54
Początkujący użytkownik forum

[prośba o radę] Nokia N80 i laptop z WIFI

Post autor: rs54 »

Witam.

Chce zrobić, żeby można było oglądać internet na noki N80(posiada obsługę wifi). Posiadam Laptopa, na którym jest internet przez usługę ipus. I chciałbym udostępnić z laptopa internet przez wlan, tak aby ta nokia to złapała i żeby działało.

Chciałbym poprosić was o radę jak to zrobić.
Dziękuję za wszelką pomoc.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Re: [prośba o radę] Nokia N80 i laptop z WIFI

Post autor: mar_kow »

...Żaden problem, wystarczy dać wyszukiwanie sieci w Nokii, wpisać IP komputera jako bramę w Nokii i korzystać. Nie wiem czy tylko jest sens skoro mamy iPlusa na kompie gdzie jest i ekran lepsza nawigacja...
Awatar użytkownika
rs54

dzięki , że odpisałeś.

Tak wiem nawigacja gorsza, ale chciałem tylko sprawdzić jak to zrobić.

Mniej więcej czaje. Ale nie wiem jak komputer ustawić, żeby udostepnić to łacze. Nokia nic nie wynajduje. W połączeniach mam takie coś

http://www.bankfotek.pl/image/3833.jpeg

Bardziej nie wiem jak to technicznie wszystko dokonać. W telefonie wszystko czaje, ale co przy kompie.

Ale z tym scerenem to już przesadziłeś dlatego pozostanie sam link --->Moderator Jaco

Ponadto skorzystaj z tych porad aby znów nie wklejać dużych obrazów co jest nie zgodne z regulaminem:
12. Użytkownik przyjmuje do wiadomości, iż maksymalny rozmiar zamieszczanych plików graficznych (zdjęć/obrazków) to 350/350 pixeli do 30kb.
W przypadku chęci zamieszczenia większych grafik wymagana jest zgoda Administratora lub moderatora (PW/e-Mail).
Niezastosowanie się może spowodować reakcję Administratora polegającą na usunięciu grafiki bez względu na jej ważność dla zasadności istnienia danej wiadomości/postu. Wielu użytkowników tego forum ma limity transferu jak też korzysta w wolnych łączy komórkowych i trzeba to uszanować.
Tu masz jak to zrobić: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=15330#15330
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

...Nigdy tego nie robiłem ale można tak: uaktywnić WiFi Noki i spróbować znaleźć sieć na laptopie. Jeżeli znajdzie połączyć i wtedy przystąpić do próby zmostkowania połączenia z iPlusem...
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Poczytaj ten wątek.Tu pisze o udostępnianiu na drugi komputer ale może coś ci się przyda.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=37990#37990
Awatar użytkownika
rs54

Już problem rozwiązany. Wina leżała w konfiguracji bramek. pzdr
ODPOWIEDZ