Witam, mam pytanie.
Mam ustawioną nośną na konkretny bts w programie top_netinfo, jednak chciałbym korzystać z routera TP-LINK TL-MR3020, lecz po podłączeniu mobilnego play, zmieni mi się bts (bliższy wymuszam nośną, a dalszy, który łapie router ma słaby sygnał.) Czy można jakoś skonfigurować program top_netinfo lub router do moich potrzeb, tzn bym wymuszał konkretny bts nośną?
Dzięki za poświęcony czas dla tego posta.
top_netinfo a router 3g
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: top_netinfo a router 3g
Jesli modem nie pamieta ustawien po odlaczeniu od pradu to nie, ale mozesz sobie napisac skrypt wysylajacy z routera odpowiednie komendy AT do modemu.eneskai pisze: Czy można jakoś skonfigurować program top_netinfo lub router do moich potrzeb, tzn bym wymuszał konkretny bts nośną?
Nie pomagam na PW.
-
Trochę źle napisałem, czy da się skonfigurować router, bym mógł widzieć w programie top_netinfo bts itp? Czyli odbieram sygnał internetowy przez wifi, włączam top_netinfo i widzę z jakiego bts'u w tej chwili korzystam.
Ewentualnie czy w routerze jest możliwość wpisania nośnej.
Ewentualnie czy w routerze jest możliwość wpisania nośnej.
To dla mnie czarna magia.Jesli modem nie pamieta ustawien po odlaczeniu od pradu to nie, ale mozesz sobie napisac skrypt wysylajacy z routera odpowiednie komendy AT do modemu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie.eneskai pisze:czy da się skonfigurować router, bym mógł widzieć w programie top_netinfo bts itp?
Patrz moj poprzedni post. Przez GUI nie, przez AT tak.eneskai pisze:Ewentualnie czy w routerze jest możliwość wpisania nośnej.
Nie pomagam na PW.
-
Nie chciał bym zawracać głowy, ale czy można łopatologicznie? Jestem laikiem w tych sprawach, tym bardziej, że styczność z routerem mam od 3 dni.