eMule v0.47c(masz problem z emulkiem zobacz tu:))

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
glicer
Użytkownik forum

eMule v0.47c(masz problem z emulkiem zobacz tu:))

Post autor: glicer »

Witam wszystkich na forum kiedyś czytałem kilka postów o problemach z emule że nie można się połączyć z serwerem twoje ip jest na czarnej liście , lub wolne ściągnie przez ten program.
Wiec śpieszę z rozwiązaniem a wiec rozwiązanie jest banalne wystarczy zaznaczyć jedna opcje w programie
wchodzimy w emula ---> klikamy na ustawienia-----> następnie zaznaczamy opcje Włącz maskowanie ----->Zastosuj-------->OK---->i wyłączamy program i włączamy od nowa.(u mnie wszystko ładnie chodzi mam EDGE z Orange i śmiga aż miło )
Pozdrawiam
:D :D :D :D :D :D
G.L.I.C.E.R
Awatar użytkownika
felekdf1
Użytkownik forum

Re: eMule v0.47c(masz problem z emulkiem zobacz tu:))

Post autor: felekdf1 »

ale gdzie jest te maskowanie bo ja nigdzie nie widze. i u mnie nie chce sie nawet podłączyć do serverów ;/
ED77
http://www.google.cay.pl/ - Zapraszam :)
gebus12
Stały użytkownik forum

Post autor: gebus12 »

ja tez tego maskowania nie widze :?
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

Ustawienia -> zakładka Bezpieczeństwo -> Protokół maskowania -> zaznaczamy "ptaszka" koło: Włącz maskowanie
Obrazek
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
gebus12
Stały użytkownik forum

Post autor: gebus12 »

A to teraz widze. Ja szukałem w połączeniach :)
michal_99
Stały użytkownik forum

Post autor: michal_99 »

a mi nie dziala emule od jakiegos czasu... wlaczam go, podlacza sie do eD2k a do Kad mam caly czas "podlaczanie" no i tak juz sobie stoi, nie laczy sie dalej :]
mam iplusa, modem comander
Awatar użytkownika
de_stroy
Stały użytkownik forum

Post autor: de_stroy »

@michal_99 może spróbuj z inną wersją emula? Jeśli masz najnowszą, to może zdecyduj się na coś innego (instalacja od nowa, temp bodajże automatycznie się importuje)... Polecam emule extreme mod, wszystko znajdziesz w sieci, wersję już sam wybierz. Poza tym, możliwe, że masz coś pokopane w ustawieniach - jest wiele for traktujących o emule... Tam szukaj :)
Komu w drogę, temu notebook...
Awatar użytkownika
Shuin
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Shuin »

Hejka :D
Mam problem z działaniem eMula. Przy połączeniu z serwerem dostaje komunikat o błędzie UPnP przy przekierowywaniu portów i nic nie wysyła ani nie odbiera. Myślałem że to fierwall ale przy wyłączonym dzieje się dokładnie to samo. Tylko połączy sie, dostane HighID i dalej nic.
Próbowałem już kilku programów do sieci eDonkey, Overnet, Gnutella ale żaden się nie łączy. Mam neta z Orange. Jak możecie to zobaczcie u siebie czy u was to samo.
Pozdrawiam.
reilord

Post autor: reilord »

Jak masz neta z ORANGE to przy publicznym IP na 80% a przy niepublicznym na 100% masz Fake High ID.
d@arQ
Użytkownik forum

Post autor: d@arQ »

A to dziwne, bo ja tez mam Orange Free i korzystam z BearShareLite i iMesh i działa doskonale - nigdy nie miałem problemu z połączeniem! I do tego bardzo ładnie chodzi, piosenki sie ściagaja szybko, aż miło! Kiedyś nawet East Clubbers - <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> ściągnęło mi sie całe w 3min (plik ponad 5MB), więc jeżeli chodzi o p2p to u mnie net z Orange chodzi świetnie.
QQQQ
Użytkownik forum

Post autor: QQQQ »

Zazdroszce wam ludzie jak jasny gwint, ja tej przyjemnosci neta w laptopie nie moge zaznać. :evil:
Awatar użytkownika
pimosz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pimosz »

Ja polecam LimeWire PRO 4.12.6
elnino25

Problem z Portami

Post autor: elnino25 »

Witam!!! ja łącze sie z netem przez blueconnect i za chiny nie mogę odlblokować portów, wszystko robie krok po kroku ręcznie i zawsze na teście w Emule pojawia sie bład...
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

Bo porty trzeba odblokować na routerze - u operatora innymi słowy. A, że jest to ie możliwe, to i testu nie przejdziesz :D
geezer

Post autor: geezer »

To zła wiadomość - mocno dyskredytująca BC:(
Wszystkie porty za firewallem = brak dostępu z zewnątrz do własnego routera, kompa, kamery video w domu, FTP i wielu innych atrakcyjnych możliwości jakie daje sieć.

Wspólne dla wszystkich IP to też kooopa ! I dziwne że nie można dopłacić aby mieć prywatne, stałe IP

Tak więc kupowanie routera UMTS/HSDPA ma tylko sens jeśli chcemy taki net podzielić ale z samodzielnego zarządzania siecią w domu nici.
Firewalla raczej nie trzeba skoro wszyscy użytkownicy BC są już za nim "gratis".
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

geezer pisze:[...] I dziwne że nie można dopłacić aby mieć prywatne, stałe IP[...]
W ofercie iPlus jest możliwe za dodatkową opłatą wykupić stałe IP. Czy jest to tzw. "publiczne" to nie miałem okazji sprawdzić. Natomiast pula adresów za NAT'em to normalna sprawa - każdy osiedlowy dostawca, kablówka itp. w ten sposób funkcjonuje.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

geezer pisze:Wszystkie porty za firewallem = brak dostępu z zewnątrz do własnego routera, kompa, kamery video w domu, FTP i wielu innych atrakcyjnych możliwości jakie daje sieć
Masz rację, ale zauważ że i tak przy tych limitach, to wiele na tym FTP nie poszalejesz. A już na 100% nie postawisz serwera FTP dla "ludu" bo Ci limit wykorzysta w 1 dzień. :hyhy:
mar_kow pisze:Natomiast pula adresów za NAT'em to normalna sprawa - każdy osiedlowy dostawca, kablówka itp. w ten sposób funkcjonuje
Tak, ale nie do końca. W kablówce (a przynajmniej w większości) możesz sobie wykupić stałe zewnętrze IP. Niektóre pakiety mają to już w standardzie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

BliSki pisze:[...]W kablówce (a przynajmniej w większości) możesz sobie wykupić stałe zewnętrze IP...
Wiem coś o tym, :D bo na dwa adresy IP jedno mam publiczne... :D
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

Ja też mam publiczny IP z kablówki. Zastanawia mnie natomiast co innego. Od pewnego czasu zauważyłem, zarówno w Orange jak i w Plusie (na Simdacie), że otrzymuję publiczne IP widziane z zewnątrz. W przypadku Orange jest to 91.x.x.x a w przypadku Plusa - 77.x.x.x. Co ciekawe na oba adresy można się dostać z innego komputera.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

przewaks pisze:J[...] Co ciekawe na oba adresy można się dostać z innego komputera.
Tak, przeważająca większość modemów obsługuje VPN. Jeżeli nawet nie mamy adresu publicznego bez problemu możemy "wejść" na swój komputer.
K L I K
zDaleKi

mar_kow pisze:Jeżeli nawet nie mamy adresu publicznego bez problemu możemy "wejść" na swój komputer
Jak chcesz na niego wejść nie mając publicznego adresu IP? Chyba, że przed połączeniem do niego on sam zestawi takie połączenie. Ale to inna para kaloszy. Natomiast jeżeli nei mas zestawionego połączenia, to sie na niego nie dostaniesz.
Wiem, że VPN zapewnia Ci adres IP z puli sieci, do której jest podłączony. Ale cały sęk w tym, że musi pierw to połączenie uzyskać. To samo dotyczy sytuacji gdy połączenie będzie zerwane.

Oczywiście są systemy żeby to "obejść" czyli specjalne serwery pośredniczące, ale to też inna para kaloszy ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

BliSki pisze:Jak chcesz na niego wejść nie mając publicznego adresu IP? [...]
Poprzez "tunelowanie". Oczywiście pod warunkiem że IP komputera za NAT'em jest stałe i go znamy. Nie robiłem tego praktycznie bo nie miałem potrzeby ale jest to możliwe.
Oczywiście "dawca" internetu o takim fakcie musi wiedzieć aby nie podojrzewając włamanie nie blokował połączenia.
http://www.cyber.com.pl/archiwum/12/11.shtml
zDaleKi

mar_kow pisze:Oczywiście "dawca" internetu o takim fakcie musi wiedzieć aby nie podojrzewając włamanie nie blokował połączenia
Dokładnie i tu jest cała sztuka tego przedsięwzięcia.
Jednak w 99% ISP blokuje takie coś, dlatego bez zewnętrznego IP ciężko coś zrobić.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
naturalbeat

Post autor: naturalbeat »

a gdyby skorzystac z proxy ?
"Jaki cel ma ?ycie kiedy sensu brak/czym posolisz sól kiedy straci smak"
vovuvo

Post autor: vovuvo »

jak ta maskowanie ruszyc w emule 046 c

mam orange BE EDGE 5 kresek [83%]

na jaka predkosc sciagania moge liczyc jak to maskowanie wlacze?
pomooooocy
ODPOWIEDZ