Czy taka antena będzie dobra ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy taka antena będzie dobra ?
Witam, mam pytanie czy ta antena będzie dobra link mój modem to axesstel mv610. Do nadajnika mam 6km. Aktualnie download w dzień na poziomie 1,5Mbps
upload 0.50Mbps i ping w nocy czy w dzień 90ms w nocy download 3Mbps i upload 1Mbps.
W routerze pokazuje siłe zasięgu -86dBm. I mam pytanie czy taka antena coś pomoże czy może polecacie jakąś inną?
upload 0.50Mbps i ping w nocy czy w dzień 90ms w nocy download 3Mbps i upload 1Mbps.
W routerze pokazuje siłe zasięgu -86dBm. I mam pytanie czy taka antena coś pomoże czy może polecacie jakąś inną?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Czy taka antena będzie dobra ?
Nie, kup tradycyjną czyli cos stąd http://www.dipol.com.pl/oferta-anteny-c ... z,4382.htmjaro1900 pisze:czy ta antena będzie dobra
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Znowu to cudo od Y.....Toż to żagiel nie antena. Nie polecam, dobre anteny kierunkowe do CDMA tutaj http://www.cybertech.com.pl/p65,antena- ... tnc-m.html.
-
Dobra zamówiłem tą cybertech jak przyjdzie to dam znać czy poprawiło się
-
Dzisiaj zawiesiłem antenę na dachu i jakoś sygnału jest teraz -72 dBm download 3Mbps i upload też 3Mbps ping bez większych zmian. W nocy myślę że dojdzie może do 5 bo czasami na antenkach z modemu było prawie 4Mbps
-
- Stały użytkownik forum
Pamiętaj, też o dokładnym wycelowaniu anteny w bts. Można też próbować skierować antenę na inne nadajniki w Twojej okolicy. Mogą okazać się mniej obciążone, a co za tym idzie, uzyskiwane transfery będą większe. Sprawdź na mapie, czy takowe są gdzieś w pobliżu..
-
Ja bym zrobił tak jak zaleca przedmówca i myślę że powinieneś zauważyć widoczną różnicę.
-
Na inny nadajnik to nie mam szans bo kolejny chyba za 20km jak pamiętam. Można jeszcze próbować wycelować lepiej ale to już nie dzisiaj.