Problem przy sciaganiu plikow w Blueconnect
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Witam,
jestem abonentem bc 4GB za 120 zeta. Mam problem przy sciaganiu plikow. Z jakiej strony nie probowalbym sciagnac pliku to zawsze zrywa w momencie gdy jest juz ukonczone 96,3% sciagania. To samo na Explorerze i na Operze. Lacze sie poprzez BC Manager.
Innych problemow z transferem nie ma - na EDGE nawet do 20kB/s dowloadu.
Czy ktos ma moze podopbny problem lub wie jak go rozwiazac.
Aha,sprawa dotyczy sciagania z 100% pewnych zrodel, np.Gadu-gadu,tlen,dobreprogram itp, zadnego warezu.
Dzieki.
jestem abonentem bc 4GB za 120 zeta. Mam problem przy sciaganiu plikow. Z jakiej strony nie probowalbym sciagnac pliku to zawsze zrywa w momencie gdy jest juz ukonczone 96,3% sciagania. To samo na Explorerze i na Operze. Lacze sie poprzez BC Manager.
Innych problemow z transferem nie ma - na EDGE nawet do 20kB/s dowloadu.
Czy ktos ma moze podopbny problem lub wie jak go rozwiazac.
Aha,sprawa dotyczy sciagania z 100% pewnych zrodel, np.Gadu-gadu,tlen,dobreprogram itp, zadnego warezu.
Dzieki.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Problem przy sciaganiu plikow w Blueconnect
Zrób sobie Dial-Up, ewentualnie użyj programu pogara, wszystko jest w FAQfabrice pisze:Lacze sie poprzez BC Manager.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Wszystko da się ściągnąćfabrice pisze:...sprawa dotyczy sciagania z 100% pewnych zrodel, np.Gadu-gadu,tlen,dobreprogram itp, zadnego warezu...

-
- Użytkownik forum
Dzieki.
Programik dziala ale dalej zrywa mi transfery.Nie mam pojecia co to moze byc.
Tylko czy w dla operatora nie ma kompletnie znaczenia jakiej aplikacji uzywa sie do polaczenia?I drugie pytanko: czy laczac sie poprzez ten program uzyskuje sie dokladnie takie same parametry polaczenia,przede wszystkim szybkosc?
Programik dziala ale dalej zrywa mi transfery.Nie mam pojecia co to moze byc.
Tylko czy w dla operatora nie ma kompletnie znaczenia jakiej aplikacji uzywa sie do polaczenia?I drugie pytanko: czy laczac sie poprzez ten program uzyskuje sie dokladnie takie same parametry polaczenia,przede wszystkim szybkosc?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Program to taki skrót aby nie męczyć się z aplikacjami operatorów które są pamięcio żerne i niekiedy dość długo się otwierają.Jeśli chodzi o szybkość to nic się nie zmienia.fabrice pisze:czy laczac sie poprzez ten program uzyskuje sie dokladnie takie same parametry polaczenia,przede wszystkim szybkosc?
Miałem długi czas Blueconnect i nie miałem problemów ze ściąganiem.Czy używasz do tego jakiegoś acelatora pobierania plików czy systemowe.
-
- Użytkownik forum
Uzywam tylko pobieraczy Opery i Explorera, nie instalowalem zadnych getright'ow itp.
Jakis pomysl co to moze byc?
Jakis pomysl co to moze byc?
Dell Inspiron 1501 + Merlin XU870 HSDPA + BlueConnect
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Więc może spróbuj użyć.Ja na BC używałem tego Download Accelerator Plus 8.5.5.7 Byłem bardzo zadowolony.
-
- Użytkownik forum
Okej,dzieki.
Jak bede mial dostep do broadbandu to sciagne ten program,bo w tej chwili nie jestem w stanie sciagnac zadnego plikupowyzej kilkuset kilobajtow.
Jak bede mial dostep do broadbandu to sciagne ten program,bo w tej chwili nie jestem w stanie sciagnac zadnego plikupowyzej kilkuset kilobajtow.
Dell Inspiron 1501 + Merlin XU870 HSDPA + BlueConnect
-
- Początkujący użytkownik forum
Ja mam dokładnie taki sam problem, tylko, że ja nawet nie mogę ściągnąć plików kilka bajtowych.... Macie jakieś inne pomysł co mam z tym zrobić, aby pliki mi się ściągały do końca? 
Mam jeszcze jeden problem.... a dokładnie nie ładują mi sie różne animacje do końca zatrzymują sie na 99%. Myślałam, ze to z powodu braku javy lub flash'a, ale mam obydwa zainstalowane.... Co wy na to?

Mam jeszcze jeden problem.... a dokładnie nie ładują mi sie różne animacje do końca zatrzymują sie na 99%. Myślałam, ze to z powodu braku javy lub flash'a, ale mam obydwa zainstalowane.... Co wy na to?
-
- Początkujący użytkownik forum
Ja tez mam ten sam problem w orange na modemie ICON+. Niestety nie rozwiazany. Jedyne co noge polecic to zaistalowanie getright, za jego pomoca sciagniesz wszystko bez problemu. Sprawdz tez opcje kontli bledow w ustawieniach modemu.
Macosmail
-
- Użytkownik forum
tez miałem taki problem :p rozwiązałem go w bardzo prosty sposób przy siąganiu pliku wyłączam kompresor, z tym ze nalezy to zrobic przed rozpoczęciem sciągania
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
karol755 starszy temat odgrzebałeś. A tak juz sie podpisując. Miałam to samo i pomógł format i zainstalowanie plus przeskanowanie systemu antyvirusem i innymi odsyfiaczami.
- uzdzik
- Stały użytkownik forum
Znam ten ból
Witam
też przez to przechodziłem ale u mnie pomógł TrafficCompressor po prostu łącze sie przez inny serwer proxy na którym mi pakuje pobieram i na moim kompie rozpakowywuje, a ja mam problem z transferem bo bardzo często potrafi mi odwalić numer że mam transfer nawet 4,5 przy EDGE i 5-u kreskach zasięgu spotkał się ktoś z tym??

też przez to przechodziłem ale u mnie pomógł TrafficCompressor po prostu łącze sie przez inny serwer proxy na którym mi pakuje pobieram i na moim kompie rozpakowywuje, a ja mam problem z transferem bo bardzo często potrafi mi odwalić numer że mam transfer nawet 4,5 przy EDGE i 5-u kreskach zasięgu spotkał się ktoś z tym??