LTE - huawei E3276 jaki ruter i antena?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krzychu9501
Użytkownik forum

LTE - huawei E3276 jaki ruter i antena?

Post autor: krzychu9501 »

Witam, niedawno kupilem internet LTE z modemem huawei E3276 w plusie i chcialbym do niego dokupic ruter i antene zewnetrzna (taka na dach - mieszkam w Warszawie). Prosze o jakies propozycje i opinie co najlepiej zakupic.

Pozdrawiam i z gory dziekuje.
janeknb
Początkujący użytkownik forum

Re: LTE - huawei E3276 jaki ruter i antena?

Post autor: janeknb »

Generalnie największy problem to router. Antenę można kupić do modemu na allegro (wpisz "antena 3g" albo coś podobnego).

Jeśli chodzi o router. Edimax 6200n (którego jestem posiadaczem) nie wspiera technologii LTE (jak dowiedziałem się od Service Engineer'a) i raczej nie będzie. Więc wybór routera pod ten konkretny modem może być problemem.
Można również kupić router, który oferuje Cyfrowy Polsat tj. Edimax LT-6408n (od 150zł na allegro).

Niestety nie wiem nic o innych routerach, które wspierały by modem Huawei E3276 (a na czymś takim mi zależy).

Może ktoś ma więcej informacji na ten temat?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

janeknb pisze: Antenę można kupić do modemu na allegro (wpisz "antena 3g" albo coś podobnego).
:facepalm:
Do LTE należało by zakupić antenę dwu polaryzacyjną w wydaniu plusa/cp 1.8GHz, wydatek nie mały, bo kable i konektory też muszą być 2.

Jeśli chodzi o routery to trzeba trochę poczekać aż support się z nim upora, bądź kupić router możliwością zainstalowania openwrt i samemu walczyć.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Routery obsługujące ten modem na oficjalnym najnowszym firmware to DOVADO.
ODPOWIEDZ