Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem modemu Huawei E3131, który myśli za użytkownika.
Korzystając z innego internetu (po WiFi) podłączam modem aby skorzystać z włożonej do niego karty microSD. Tym czasem modem koniecznie chce się połączyć z internetem i każde odświeżenie bądź uruchomienie nowej karty powoduje przejście do adresu 192.168.1.1 (strona modemu).
W obecnym miejscu nie mam zasięgu Aero2, jestem na internecie WiFi i chcę użyć modemu tylko jako pendriva- jak to zrobić?
Konfiguracja modemu E3131- dziwny problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Re: Konfiguracja modemu E3131- dziwny problem
Witam ponownie.
Na drugim komputerze (również win7, sieć wifi zabezpieczona) modem po włożeniu instaluje się, otwiera kartę w przeglądarce
http://192.168.1.1/?version=22.001.14.01.105
strona niedostępna- brak możliwości włączenia bądź skonfigurowania tego internetu.
Po wifi mogę działać i korzystać z modemu, jako pendriva, ale nie mogę nic zrobić poza tym...
Czy ktoś z was wie o co w tym chodzi?
Na drugim komputerze (również win7, sieć wifi zabezpieczona) modem po włożeniu instaluje się, otwiera kartę w przeglądarce
http://192.168.1.1/?version=22.001.14.01.105
strona niedostępna- brak możliwości włączenia bądź skonfigurowania tego internetu.
Po wifi mogę działać i korzystać z modemu, jako pendriva, ale nie mogę nic zrobić poza tym...
Czy ktoś z was wie o co w tym chodzi?
- wojteks
- *** Administrator ***
Masz e3131 HiLink więc to jego zdaje się normalne zachowanie, konfiguracja odbywa się przez przeglądarkę.wilq_lpu pisze: modem po włożeniu instaluje się, otwiera kartę w przeglądarce
Nie pomagam na PW!
- valdens
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe
I tam w ustawieniach zaawansowanych przestaw kolejność tak, żeby komputer najpierw korzystał z Wi-Fi, a na drugim miejscu z modemu.
I tam w ustawieniach zaawansowanych przestaw kolejność tak, żeby komputer najpierw korzystał z Wi-Fi, a na drugim miejscu z modemu.