Najlepszy kabel antenowy
Moderator: Moderatorzy
Najlepszy kabel antenowy
Witam, potrzebuję doboru kabla antenowego do anteny Cybertech ponieważ przeszedłem na Iplus. Czy kabel H-155 będzie dobry? Proszę o odpowiedzi.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Najlepszy kabel antenowy
To zależy od kilku parametrów, kabel ten będzie wystarczający jeśli zysk z anteny będzie większy niż straty na przewodzie oraz złączach. Czyli moim zdaniem nie więcej niż 5 m, oczywiście są i tacy co powiedzą że im na 10 m też działa i ja się z tym nie będę sprzeczał. Aczkolwiek sugerował bym przy większy odległościach zastanowić się nad zakupem lepszej jakości przewodu. Było to wróżenie z fusów bowiem nie podałeś podstawowych informacji tj. model anteny, długość przewodu, zysk sygnału jaki oczekujesz, w sumie to nic po za model przewodu a to za mało aby dokładnie odpowiedzieć na zadane pytanie.
W sumie to ja nawet proponował bym H-1000 będzie odpowiedni i ma dużo mniejszą stratę niż H-155 w ostateczności H-500.
W sumie to ja nawet proponował bym H-1000 będzie odpowiedni i ma dużo mniejszą stratę niż H-155 w ostateczności H-500.
Re: Najlepszy kabel antenowy
Antena z Cybertech kierunkowa nazwa Panel UMTS-15. długość do mniej jak 10 metrów bo myślę by na strychy dać router i skrętką do laptopa. Czyli kabel wyjdzie z 5 metrów myślę że to nie dużo. Do nadajnika 9 km w linii prostej, antena z 7 metrów w górze.