Netia wolność wyboru :)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Netia wolność wyboru :)
słyszeliści o tej sytuacji?
http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... placi.html
z jednej strony to jak film ale z drugiej nie mam nic w Netii więć podchodze ze spokojem. A wy?
http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... placi.html
z jednej strony to jak film ale z drugiej nie mam nic w Netii więć podchodze ze spokojem. A wy?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Netia wolność wyboru :)
Czytałem o tym 2 dni temu. Jak się ciesze że nie mam żadnej usługi z netią. Mój sąsiad ma internet w Netii i zdarza się że co 2 lub 3 dni nie ma przez cały dzień internetu.
Ale co do tematu, to gratulacje "specjalistom" Netii, za umiejętność dobrego zabezpieczenia bazy danych
. Nie zdziwię się jak za niedługo wyjdzie na jaw że :
A co do tej odpowiedzi policjanta:
96 procent - ale chyba bez użycia TOR'a
.
Ale co do tematu, to gratulacje "specjalistom" Netii, za umiejętność dobrego zabezpieczenia bazy danych

Kod: Zaznacz cały
mysql_connect('mysql.netia.pl','admin','admin1');
Kod: Zaznacz cały
Wykrywalność, jaką osiągamy, sięga ponad 96 procent.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Wystarczy jeden nieuczciwy pracownik mający wyższy poziom dostępu do systemu takiej korporacji i żadne zabezpieczenie nic nie daJemo pisze:Ale co do tematu, to gratulacje "specjalistom" Netii, za umiejętność dobrego zabezpieczenia bazy danych
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jedyne co może zostawić po sobie ślad, pozwalający na zidentyfikowanie takiej osoby.
Takie sytuacje zdarzały się i zdarzać się będą - akurat ten przypadek został nagłośniony, ale ile nie zostało, a dane wyciekły - wie tylko ten facet z góry

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Bądź oszust został opłacony...Patryk pisze: ale ile nie zostało, a dane wyciekły
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ponoć Netia nie ma zamiaru opłacić okupu, chociaż kto wie... Może jednak się poddalikrystianb pisze:Bądź oszust został opłacony...Patryk pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jemo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Może się mylę, ale myślę jednak że większość takich wycieków kupują na pniu telespamerzy, i o tym się nie słyszy, a firmy z których wyciekły dane nawet o tym nie wiedzą.krystianb pisze:Bądź oszust został opłacony...
- krystianb
- Guru bezprzewodowy