Wimax w Inei
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wimax w Inei
Witam. Wczoraj był u mnie monter, który wymienił nadajnik internetowy a moja prędkość wzrosła z 1 mb do 6 mb. Pobieranie w granicach 600-700 kb/s mnie w pełni satysfakcjonuje, jednak gdy próbuję grać on-line dość często mam bardzo częste i dość wysokie wahania pingu, np. średnio najniższy ping to 82, a w pewnych momentach dnia ping ten skacze co sekunde z 80 do 2000, do 600 itp itd. Na dawnej 1 mb radiówce mimo, iż prędkość downloadu była niska, to ping przez większość dnia utrzymywał się na 27. Czy jest to spowodowane tym, że jeszcze nie dostarczyli mi nowego routera i cały czas korzystam z TP-Link TL-WR340G czy jest to bezpośrednia wina dostawcy, nadajnika? Pozdrawiam.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Wimax w Inei
Raczej nie jest to wina routera.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jeżeli komputer podłączony do routera poprzez kabel to ewidentnie wina po stronie dostawcy (jest to wręcz szokujące bo to nie jest internet mobilny-3-4G z nieokreśloną liczbą odbiorców w danym czasie).imagashi pisze: częste i dość wysokie wahania pingu, np. średnio najniższy ping to 82, a w pewnych momentach dnia ping ten skacze co sekunde z 80 do 2000, do 600 itp itd. cały czas korzystam z TP-Link TL-WR340G czy jest to bezpośrednia wina dostawcy, nadajnika?

jareq
-
- Początkujący użytkownik forum
W tym tygodniu ma jeszcze przyjechać ktoś od nich z tym nowym routerem. Czekać na ta wizytę i wtedy mu powiedzieć o problemie czy od razu zadzwonić do nich i się spytać dlaczego tak się dzieje?