Kupiłem ZTE MF60
Łącze się z lapkiem przez USB i ok internet chodzi
Komórka widzi sieć bezprzewodową ale nie może się z nią połączyć bo nie przyjmuje hasła
Lapek sieć bezprzewodową lan też widzi ale też nie może się z nią połączyć
może trzeba to jakoś skonfigurować inaczej instrukcja do d..y
sieć w t mobilu
ufi.home przez usb wchodzę spoko pin z sim zdjąłem modem się łączy
Hasełko od WiFi masz pod bateryjką.
Jeśli jesteś pewien, że dobrze przepisujesz i nie działa to zresetuj MF60 do ustawień fabrycznych trzymając WPS + Power
Generalnie jak możesz wejść przez USB na ufi.home to radzę zmienić ustawienia sieci:
Ustawienia > Ustawienia WiFi
Podstawowe: Tutaj zmień Twoją nazwę sieci na dowolną
Zabezpieczenia: Tryb zabezpieczenia PWA2-PSK, Algorytm WPA: Automatycznie, Klucz szyfrowania: TwojeHaslo
a czy ktoś wie, jak wzmocnić sygnał WiFi tego rutera? Co do niego podłączyć, lub do czego podłączyć jego. W tej chwili chcę go używać w domu i daje za słaby sygnał WiFI
pepexy pisze:W tej chwili chcę go używać w domu i daje za słaby sygnał WiFI
Ten router w założeniu miał być mobilnym i duży zasięg mu nie potrzebny, nie ma możliwości podłączenia anteny. Pozostaje go przenosić w pobliże urządzeń korzystających albo zastosować Ovislink G.Duo czy inny układ z 2 radiami ewentualnie zmienić MF60 na modem USB i podłączyć do typowego routera 3G/LAN/WiFi.
wojteks pisze:albo zastosować Ovislink G.Duo czy inny układ z 2 radiami ewentualnie zmienić MF60 na modem USB i podłączyć do typowego routera 3G/LAN/WiFi.
Czy ten Ovislink starczy na rozesłanie WiFi po cały domu (dwa piętra)? Tam się wkłada bezpośrednio kartę sim?
Czy typowy router 3G/LAN/WiF to każdy ruter i czy może być modem Huawei E1820 HSPA +?
Da się ten modem zmusić do współpracy z TopNetInfo? Po podłączeniu kablem USB pracuje jako zwykły modem ale nie działa z w/w programem. Chodzi o naliczanie transferu.
Czyli modem nadaje sie tylko do wyrzucenia bo nie da sie zliczac z niego transferu...
...a jedyna opcją jaka jest w tym durnym T-Mobile żeby się dowiedzieć jaki jest stan limitu to pisać do biura obsługi i za dwa dni odpisuje konsultant ile nam zostało transferu...
Widziałem na poczatku ze TNI zbiera informacje o stanie sieci z tego modemu to myslalem ze bedzie dzialac bez problemu
a możecie podać modele routerów, które mają USB i które roześlą sygnał iPlusa z podłączonego modemu? Router WiFi powinien mieć dużą moc - będzie używany w domu.
no i właśnie dlatego, że tyle tego jest proszę o pomoc - skoro mam już wydać kasę, to chcę kupić sprzęt, który będzie spełniał oczekiwania - będzie miał mocne WiFi, będzie zapewniał stabilne połączenie, szyfrowanie, współpraca z ZTE MF60, HSPA+, docelowo możliwość odpalenia LTE itp.
Wojteks, ale to z żadnego nie zrobie routera, czy tylko z tego konkretnego modelu o ktorym pisze jakubd?
Jakoś ciężko mi uwierzyć', że nie można tego modemu podpiąć pod dobry router.
No tak, ale mf 60 mozna podłączyć przez USB do routera, który roześle sygnał na cały dom. I ja pytam do jakiego routera można podłączyć mf 60, żeby było dobrze. Czy już rozumiesz wojteks? Jeśli nie to polecam przeczytać kilka poprzednich postów.
Jakubd proponuje router serii mr - wydaje się ok (dzięki!), ale ma ktoś może inne sprawdzone typy?
certa pisze:Transfer jest widoczny po zalogowaniu sie do mobemu http://192.168.0.1
Tylko że ja mam modem z genialnym brandem T-Mobile gdzie owa funkcja zliczania transferu po zalogowaniu sie do routera nie jest widoczna
A żaden program do zliczania nie będzie mi liczył zużytego transferu dla urządzeń podpiętych do tego routera przez Wi-Fi.
Czyli podsumowując jeśli internet mobilny to nie router Wi-Fi, ponieważ nie da się kontrolować zużytego transferu. Pytałem się kiedyś tutaj jak ludzie sobie z tym radzą posiadając inne routery z podpietymi modemami mobilnymi to każdy nabrał wody w usta , więc wnioskuję że się nie da. Jedyne co pozostaje to podczepić do niego Aero, nic poza tym.
noOne pisze:standardowe ustawienie wifi tego urządzenia jest takie, że po 10min bezczynności (w sensie zero uzytkowników podłączonych) wifi wyłacza się, troche to denerwujące, bo trzeba później kliknąć jeden guzik w urządzeniu żeby włączyć ponownie wifi,
w konfiguracji urządzenia nie znalazłem możliwości zmiany tego ustawienia,
czy ktos ma pojęcie jak ten czas np wydłuzyć ?
w nowszym urządzeniu jest w nowszym sofcie dodatkowe ustawienie w rodzaju :
"nie wygaszaj wifi" i wifi nie wygasza sie w ogóle
(nie pamiętam teraz jak się zwała ta opcja ale jest i działa)
HEJ!Czy jest możliwość na tym sprzęcie wyłączyć całkowicie WIFI?Owszem wyłączyłem rozgłaszanie WIFI w panelu urządzenia to laptop przestał wykrywać je pod własną nazwę np ZTEMF60 ale za to na liscie wykrywa go pod nazwą ''inna sieć"i pokazuje pełen zasięg w sieciach bezprzewodowych.Używam go tylko stacjonarnie więc nie chciałbym się niepotrzebnie promieniować.